VOLUNTARII REPREZINTĂ IUBIREA ÎN MIŞCARE!

 

fondong_logo

EEA Grants

 

 

 

„Faci mai mult decât trebuie, pentru că vrei să ajuţi într-o cauză în care crezi şi pe care o consideri importantă.” (Ivan Scheier)

Asociația „Vreau să ajut!” și Clubul de Copii ARTIS au dat startul unei campanii de daruri pentru copii intitulată „Ajută un copil să zâmbească!”, campanie care a ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediție. Aceasta s-a derulat, ca și în anii trecuți, în şcolile şi grădiniţele din Piatra-Neamț, având o dublă semnificaţie, de ajutor îndreptat către copiii proveniți din familii defavorizate și copiii asistați social precum și de implicare directă a școlarilor și preșcolarilor în acțiunile umanitare.

Campania a constat în oferirea de daruri. Pachetele au fost pregătite de elevi iar ambalajele au fost individualizate, fiecare conținând desene și mesaje personalizate. Decorarea pachetelor în acest mod a făcut ca întreaga acțiune să fie o experiență personală de implicare și de dăruire.

În cadrul campaniei a fost susținut un spectacol oferit de Clubul de Copii ARTIS, prilej cu care au fost mediatizate o serie de cazuri sociale care au nevoie de ajutor. De asemenea au fost aduse în atenție poveștile impresionante ale unor familii pe care Asociația „Vreau să ajut!” le-a cunoscut și pe care le-a ajutat încă din anul 2012, de la prima ediție a campaniei „Ajută un copil să zâmbească!”.

Campania s-a desfășurat cu susținerea și implicarea Inspectoratului Școlar Neamț și a unităților de învățământ, din județ. De asemenea un sprijin însemnat și constant în toți cei patru ani ai campaniei l-a avut Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț. În acest an și Consiliul Județean Neamț a devenit un partener important și a susținut organizarea spectacolului.

În cadrul acestei campanii contribuția mea directă s-a realizat prin sprijinul oferit la  colectarea darurilor pentru cei mici, la care am participat în calitate de voluntar. De asemenea, le-am explicat copiilor participanți cât de important este să dăruiești și câtă bucurie poți produce în acest fel.

Adresăm mulțumiri tuturor sponsorilor și susținătorilor care au înțeles mesajul campaniei și au ales să îl transmită mai departe, astfel ajutându-ne în demersul nostru de solidaritate!

Dorința noastră este ca astfel de initiative să existe în permanență iar împreună să îi ajutăm, pe cei aflați în situatii de risc, sub diverse forme.

În mod special doresc să le multumesc elevilor care au contribuit la aceasta campanie, fiind minunat să vezi cum aceștia, împreună cu voluntarii, au reușit să aducă un zâmbet pe chipurile unor copii ce provin din familii defavorizate.

Până la următoarea ediție a campaniei „Ajută un copil să zâmbească!” dacă cunoașteți copii care au nevoie de ajutor și dacă doriți faceți un copil să zâmbească, lasă-ne un mesaj și datele de contact la adresa: vreausaajut@gmail.com. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a campaniei ,,Ajuta un copil să zâmbească!” https://www.facebook.com/ajutauncopilsazambeasca/?fref=ts

Mihail Grădinariu, elev la Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș”, Piatra-Neamț, clasa a IX-a.

Susține Sectorul ONG- singura societate cu răspundere nelimitată!

Materialul prezentat a fost elaborat în cadrul proiectului ”Cioc. Cioc. Cine este? ONG”. Mai multe detalii cu privire la proiect, puteți găsi pe http://lumeaong.fundatiacorona.ro și pe https://www.facebook.com/Lumea-ONG.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Mai multe detalii pe www.eeagrants.org.

 

Adauga un comentariu

*