Habitat for Humanity România construiește 40 de case în doar 5 zile în Bacău

Habitat for Humanity România construiește 40 de case în doar 5 zile la Bacău, pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii și 40 de ani de la înființarea organizației la nivel mondial. Între 3 și 7 octombrie, 800 de voluntari din 15 țări (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc) și din companiile românești vor construi la Bacău 40 de locuințe. Alți 1,200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului și realizarea fundațiilor.Beneficiar BIG BUILD 2015, Bacau (credit photo Vlad Ilas)

Familiile beneficiar  vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case. În prima zi pe șantier se vor afla doar fundațiile, iar în ziua a 5-a familiile vor primi cheile caselor.

Acesta va deveni cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat realizat vreodată în Europa. Recordul în regiune este deținut tot de Habitat for Humanity România – în 2007, organizația a celebrat intrarea României în Uniunea Europeană prin construcția a 27 de locuințe, câte una pentru fiecare țară membră în acel moment, împreună cu 600 de voluntari.

Habitat for Humanity continuă astfel sprijinul oferit familiilor cu venituri mici din Bacău. Anul trecut, asociația a construit, tot în sistem accelerat, opt locuințe, împreună cu 250 de voluntari internaționali și din companiile românești.

  • Familiile cu venituri mici pot aplica pentru o casă în Bacău până pe 20 aprilie

Pentru cele 40 de locuințe care vor fi ridicate în doar 5 zile, sunt eligibile familiile care

(1) au nevoie de o locuință.

(2) au venituri și pot plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobândită prin programul Habitat for Humanity România, și un avans în valoare de 2,000 lei, achitat în perioada 1-15 septembrie 2016. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 2,000 lei și 3,000 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate lunare fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20 de ani este de 100.000,00 lei.

Familiile beneficiar devin astfel parteneri ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută o altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și români în eforturile pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Pentru locuințele din Bacău, situate în Cartierul Izvoare, familiile trebuie să realizeze până la 1,000 de ore de voluntariat, dintre care cel puțin 24 de ore în etapa de preselecție.

Pentru a aplica, sunt necesare următoarele formulare completate:

  • Anexa 1 – Cerere de luare în evidență
  • Anexa 2 – Cerere pentru casă

Cele două documente se găsesc la șantierul din Strada Izvoare din Bacău în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 10:00-17:00, la sediul filialei Habitat for Humanity Comănești (Strada Combinatului, nr. 14) sau pot fi descărcate de pe website-ul Habitat for Humanity România,  http://www.habitat.ro/big-build-2016/

Formularele trebuie completate și trimise până la data de 20.04.2016 la sediul filialei Habitat for Humanity Comănești, Strada Combinatului, nr.14, Comănești, România, sau prin fax la numărul 0334819574, cu mențiunea “Aplicație locuințe Bacău” sau depuse la șantierul din Strada Izvoare din Bacău în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 10:00-17:00.

Pentru detalii suplimentare referitoare la selecție, puteți contacta: Ana Gură, 0751. 204.454.

Cine realizează selecția familiilor partener?

Selecția familiilor partener Habitat for Humanity România este realizată de către un comitet alcătuit din voluntari din comunitățile în care organizația activează. Aceștia pot fi reprezentanți ai partenerilor locali, sponsorilor, actuali beneficiari, alți oameni din comunitate.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 20 ani, timp în care a ajutat peste 64,000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. Peste 30,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, au muncit până acum pe șantierele organizației. www.habitat.ro

Adauga un comentariu

*