Ministrul mediului, apelor și pădurilor va participa la marșul pe biciclete pentru marcarea Orei Pământului

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, va participa, sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 20.30, la marșul pe biciclete organizat de WWF, Adevarații Veloprieteni și Skirtbike cu prilejul sărbătoririi Orei Pământului. Punctul de pornire al marșului este Parcul Izvor (Rondul bicicliștilor) și va urmări traseul Piața Unirii – Piața Victoriei, Arcul de Triumf cu punctul final Parcul Izvor. Sunt asteptați peste 1.000 de bicicliști.biciclete_mediu

Totodată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului și toate instituțiile de mediu din țară se vor implica în celebrarea Orei Pământului și prin stingerea luminilor în intervalul orar 20.30- 21.30.

Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizată pentru prima dată de către WWF – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.

Adauga un comentariu

*