Obiceiuri ale oamenilor fericiti! Cum sa fii fericit?

022-580x400Fericirea nu ar trebui sa fie ceva greu de atins, care pare ca iti scapa mereu printre degete. Nu ar trebui sa te raportezi la ea ca la un ideal abstract, ci ca parte din calatoria ta, prezenta in orice moment si orice loc.

Chiar daca trebuie sa faci anumite eforturi, si multe persoane fac asta,nu-ti fa griji, este important sa incerci.

Fericirea in viata conteaza nu doar pentru starea psihica a individului, ci si pentru starea sa de sanatate. De altfel, putem spune ca fericirea ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Persoanele binedispuse in general sunt cu peste 20% mai putin predispuse la a suferi de boli de inima, spre deosebire de oamenii tristi, morocanosi, care prezinta riscuri cu 20% mai mari de a suferi un infarct.

Stabileste-ti propriul standard de fericire
Fiecare dintre noi are propriul standard de fericire. Gandeste-te care este nivelul pe care ti-l doresti si porneste din punctul in care te afli acum. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa gasesti moduri simple de a-ti imbunatati gradual nivelul general de fericire. Prefera sa-si traiasca viata conform valurilor lor si sa se concentreze pe sentimentul de implinire. Soarele iese pe parcurs si mult mai des atunci cand nu il astepti cu indarjire.

Recunostinta
Persoanele binedispuse mai mereu constientizeaza motivele pentru care au de ce sa fie multumite. Ele manifesta recunostinta. Nu este nevoie sa te duci sa multumesti fiecarui om care te-a ajutat la un moment dat in viata, dar iti poti creste bunadispozitie gandindu-te la trei lucruri pe zi pentru care esti recunoscator, care ti-au facut viata mai frumoasa.

Au relatii sociale sanatoase
Oamenii fericiti nu au neaparat o multime de prieteni, ci cativa prieteni foarte buni. Pentru oamenii fericiti conteaza calitatea prieteniilor, nu cantitatea lor. Un om optimist, binedispus va avea, cu siguranta, prieteni asemenea, nu oameni negativisti care-i sug din energia pozitiva si-l intristeaza la fiecare intrevedere.

Fac miscare
Persoanele binedispuse fac miscare spre deosebire de tristii sedentari. Chiar si 15 minute pe zi de miscare conteaza. Incearca sa iesi la o plimbare la pas alert timp de un sfert de ora pe zi. Astfel iti vei creste secretia de oxitocina si dopamina, hormoni ai starii de bine care sunt eliberati si in timpul sexului.

Alimentatia conteaza
Oamenii fericiti sunt mai sanatosi decat cei negativisti si pentru ca mananca mai sanatos. Alimentatia are un impact major asupra energiei de zi cu zi, asupra activitatii creierului si asupra starii de spirit. Ar trebui sa includem in dieta somonul, spanacul, alunele de padure si nucile.

Indreapta-ti atentia spre un scop
Esti organizatorul propriei tale vieti. Indreapta atentia spre lucrurile pe care vrei sa le vezi si astfel primesti lucrurile asupra carora te concentrezi. Poti sa iti îndrepti atentia spre nefericire sau spre bucurie, acesta alegere importanta care se afla in mainile tale. Pur si simplu incepe sa iti indrepti atentia spre clipele si lucrurile care te fac sa te simti mai bine.

Sursa: http://www.csid.ro

http://lyla.ro

Adauga un comentariu

*