Mousse cu ciocolata si sirop de artar

mousse-cu-ciocolata-si-sirop-de-artar_size5Supranumita “mancare pentru zei” de catre azteci si “aur negru” de catre europeni, ciocolata reprezinta pentru noi un singur lucru: rasfatul suprem. 

Ingrediente:
  • 1/2 lingurita sare,
  • 2 linguri sirop de artar,
  • 60g ciocolata cu lapte tocata marunt,
  • 120ml lapte,
  • 2 oua.
Metoda de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, dupa se incalzeste laptele la foc mediu pana ce acesta fierbe.

Adauga ciocolata, siropul de artar si sarea si amesteca pana cand ciocolata se topeste.

Adauga galbenusurile in acest amestec cald si pune inapoi pe foc, amestecand continuu pana cand lichidul se ingroasa.

Ia de pe foc si strecoara crema printr-o sita deasa.

Bate albusurile spuma si incorporeaza-le treptat in crema. Imparte mousse-ul in 4 pahare sau cani si pune-l la frigider cel putin 4 ore pana cand se intareste.

Adauga un comentariu

*