Plante cu ajutorul carora ne binedispunem

Un buchet de flori colorate face de cele mai multe ori minuni. Fie că te salvează dintr-o situație sau alta, florile colorate te vor binedispune chiar și în momente grele. Așa că, dacă știi că e nevoie să îți reîmprospătezi casa și buna dispoziție, alege oricând să iei flori cât mai frumoase și mai colorate.

Chinezii cred că florile pot atrage atât energii pozitive, cât și negative. Iată ce flori să alegi pentru buna dispoziție: alege bujorul pentru a avea o relație cât mai lungă și mai stabilă, trandafirul aduce dragoste în orice casă, crizantemele sunt pentru buna dispoziție, iar lăcrămioarele aduc abundență în casă.

Bambusul, o plantă ce-ți aduce gânduri bune

O plantă care aduce buna dispoziție este și bambusul. Se pare că s-a demonstrat în studii despre puterea pe care o are pentru a da o stare pozitivă. Dacă ai probleme cu stresul și ești într-o stare psihică mai proastă, nu strică să încerci să rezolvi prin îngrijirea unui bambus.

Cine nu adoră panseluțele? Mici și cu petale foarte frumos colorate, aceste flori aduc veselie și zâmbetul pe față reapare imediat. Alături de panseluțe, mușcatele, care nu ar trebui să lipsească din balcon, au puterea de a crește ritmul cardiac, aducând bucuria în inimile triste. Mușcatele sunt colorate, foarte bogate în flori, iar un balcon sau un pervaz plin de mușcate nu poate decât să aducă bucurie.
Plante care te binedispun – un copăcel vesel, bonsaiul.

Dacă nu ai o grădină pentru a sădi un copac, ai posibilitatea să crești un bonsai în apartament. Pe lângă că bonsaiul crește buna dispoziție, faptul că te îngrijești de un copac aduce o stare de bine psihicului tău. Un copac mic, frumos și vesel este tot ce îți poți dori.

Cactușii sunt și ele printre plantele care te binedispun. Crescătorii de cactuși vor spune mereu că nu se mai satură de ei, mereu își cumpără o specie nouă. Pe mulți îi poate mira ce poate fi așa plăcut la o plantă cu țepi, însă atunci când înfloresc, sunt cu adevărat spectaculoși. Merită să încerci orice pentru o dispoziție mai bună.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*