Filme de dragoste de vazut cu persoana iubita de Dragobete

5907Brief Encounter – Scurtă întâlnire (1945)
Încep lista cu această peliculă, mai ales că Brief Encounter a fost nominalizat cel mai romantic film din toate timpurile. Este o poveste de dragoste emoționantă și foarte profundă. În film sută la sută britanic, în care doi tineri, Laura (Celia Johnson) şi dr. Alec Harvey (Trevor Howard) se întâlnesc într-o cafenea, într-o gară de tren, iar dragostea lor crește sublim. Iubirea se măsoară din priviri. Un exemplu de film în care dragostea, oricât de profundă ar fi, are eleganță, are maturitate. Merită să-l vedeți în doi, mai ales într-o seară specială dedicată îndrăgostiților.

Love-Me-If-You-DareLove me if you dare – Iubeşte-mă dacă poţi
Sophie și Julien au trasat regulile jocului. Ei sunt, pentru tot restul vieții, jucătorii, arbitrii… și deseori sunt chiar victimele. Desființând orice tabu, sfidând orice autoritate, bătându-și joc de orice și de oricine, râzând, făcându-și singuri rău… Poate că un singur lucru îi salvează… faptul că se iubesc. Jocul începe cu un pariu nevinovat… un pariu care să îi facă să uite că mama este grav bolnavă… să uite că toată clasa îi tratează ca pe niște amărâți de polonezi. Mai târziu jocul se transformă în ceva adevărat, în cel mai frumos lucru din viața lor. Se iubesc, se joacă. Jocul, dragostea… Dragostea, jocul: până la urmă cel mai simplu lucru este să fie prieteni. Pe măsură ce viața trece, jocul devine din ce în ce mai intens.

dirty-dancingDirty Dancing (1987)
Baby Houseman (Jennifer Grey) este o adolescenta de 17 ani, care in fiecare an isi petrece vacanta intr-o tabara de vara la Catskills, alaturi de familia sa. Vacanta pare a fi una obisnuita, pana cand atentia lui Baby este atrasa de instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze). Spionandu-l, Baby afla ca Johnny si Penny, prietena si partenera lui de dans, sunt intr-o situatie delicata. Penny este total bulversata in momentul in care-si da seama ca este insarcinata, iar dupa indelungi ezitari se decide sa intrerupa sarcina. Pus in situatia de a-si gasi o noua partenera, Johnny accepta sa o initieze pe Baby in tainele dansului. Miscarile senzuale si magia dansului ii conduc pe cei doi intr-o furtunoasa poveste de dragoste. Insa tatal lui Baby, care crede ca vinovat de sarcina lui Penny este chiar Johnny, se opune cu vehementa unei relatii intre cei doi. Johnny si Baby vor trebui sa se lupte pentru a ramane parteneri pe ringul de dans, dar si pentru a-si salva dragostea.

The-Age-of-AdalineThe Age of Adaline – Secretul Adelinei
Un film ceva mai recent, lansat în primăvara anului trecut, The Age of Adaline a avut succes în rândul tinerilor. Este povestea unei tinere, Adeline, care în urma unui accident rămâne în viață datorită unui moment magic care îi face cadou o tinerețe eternă. Adeline se oprește din îmbătrânire la vârsta de 29 de ani. Doar că aceast destin și acest dar nu este ușor de purtat pentru Adeline care este constrânsă mai multe decenii la rând să fugă dintr-un loc în altul, să fugă de bărbații pe care îi iubește. Până într-o zi când îl cunoaște pe Ellis, iar ceva se schimbă. Este un film foarte captivant, un film plin de istorie și farmec. Rămâne să vedeți despre ce este vorba și să aflați cum ia sfârștit povestea Adelinei.

tres-metros-sobre-el-cieloTres metros sobre el cielo – Trei metri deasupra cerului
Filmul „Tres metros sobre el cielo” (Trei metri deasupra cerului) spune povestea de dragoste dintre Babi, o elevă exemplară la o școală privată și un tip pe nume Hugo Oliviera, pe care lumea il striga Hache. Deși la început cei doi nu se suportă, deoarece Babi face parte dintr-o clasă superioară lui Hache, iar acesta este pasionat de motociclete, curse și viteză, într-un final între cei doi se va înfiripa sentimentul de dragoste, deși această iubire nu este pe placul părinților lui Babi. Tanara va descoperi ce înseamnă fiorii primei iubiri, dar va trece și prin momente de nefericire.

Adauga un comentariu

*