Lentile de contact sau ochelari, ce este mai indicat sa purtam?

lentile-de-contactOchi superbi ascunsi de ochelari nu prea poate fi scos in evidenta din pricina acestora sau dorinta de a purta ochelari de soare nu poate fi implinita tot din pricina lor. Solutia la toate acestea? Lentilele de contact.

Lentilele de contact sunt adesea preferate in detrimentul ochelarilor de vedere, deoarece sunt invizibile si confortabile. Lentilele de contact sunt adesea preferate de persoanele cu un stil de viata activ sau de sportivi, dar si de copii, adolescentii sau tinerii care se simt mai increzatori purtand lentile de contact comparativ cu purtarea ochelarilor.

Ochelarii de vedere pot fi inconfortabili sau enervanti de cele mai multe ori deoarece nu ii poti purta cand practici anumite sporturi, nu se potrivesc cu orice tinuta din garderoba ta, se aburesc sau se murdaresc usor… si lista poate continua.

Lentilele de contact sunt cele care te pot scuti de toate aceste probleme. Asa cum se intampla cu mai toate solutiile salvatoare, si in cazul lor putem vorbi de avantaje si dezavantaje.

Daca doresti lentile de contact, fie ca sunt medicale, fie ca sunt doar pentru a-ti schimba culoarea ochilor, trebuie sa primesti acceptul medicului, iar in cazul celor medicale acesta va stabili dioptria si tipul de lentila.
Tipuri de lentile de contact
– cele care pot fi purtate intre 8-10 ore pe zi si trebuie scoase obligatoriu la sfarsitul acestei perioade, ele avand perioada de viata de 2 ani;
– cele cu continut mai mare de apa care pot fi purtate 24 de ore pe zi, dar au o perioada de viata de aproximativ 1 luna;
– cele estetice care fac parte din prima categorie (pot fi purtate 8-10 ore pe zi) si le poti gasi in diferite culori.

Avantajele purtari lentilelor de contact:
– primul si cel mai important avantaj este cel estetic;
– lentilele de contact sunt o alternativa foarte buna pentru purtatorii cu dioptrie mare, asigura vedera buna, camp vizual bun;
– pot fi purtati ochelarii de soare;
– pot fi combinate lentilele medicale cu cele estetice;
– machiajul va fi mai usor de aplicat si va iesi mult mai bine in evidenta.

Este important sa tinem cont de regulile de igiena si manipulare impuse de medicul oftalmolog cand purtam lentile de contact.

Sursa: www.eva.ro

www.ele.ro

Adauga un comentariu

*