Cum tratam afectiunile de iarna cu ajutorul remediilor naturiste

Bolile de iarna cuprind toate bolile si afectiunile specifice sezonului rece, asa cum sunt racelile, congestiile, tusea, gripa, alergiile cutanate, amigdalita si amigdalita streptococica. Majoritatea bolilor de iarna apar ca urmare a dezechilibrelor sau slabirii sistemului imunitar.tratament-naturist-cresterea-imunitatii

Principalii factori care contribuie la aparitia bolilor de iarna sunt:

  • temperaturile scazute si lipsa luminii solare, fapt care furnizeaza un mediu favorabil dezvoltarii virusurilor si bacteriilor, responsabili de aparitia racelilor comune, amigdalitei, tusei si gripei;
  • uscarea si craparea pielii ca urmare temperaturilor scazute faciliteaza patrunderea virusurilor si a bacteriilor in organism.

Catina

Catina este un alt miracol al naturii, o planta care te poate ajuta sa combati eficient afectiunile specifice sezonului rece. Continutul mare de vitamine: A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, fier si betacaroten, contribuie la intarirea sistemului imunitar. Poate fi consumata ca atare, sub forma de ceai, tinctura, sirop sau ulei.

O varianta excelenta o reprezinta amestecul de catina si miere, care imbina beneficiile ambelor medicamente naturale. Amesteca 100 g miere cu 30 g catina si lasa la macerat timp de maxim 1 saptamana. Consuma 2 lingurite pe zi pentru a-ti intari sistemul imunitar, dar si a ameliora durerile in gat.

Echinaceea

Indiferent de cum este administrata (extract, tincturi, comprimate), echinaceea este un remediu deosebit de eficient in lupta cu raceala si gripa. Ba mai mult, in sezonul rece poate fi luata preventiv in cure de cate doua saptamani, cu pauza de o luna, pentru a feri organismul de bolile sezonului rece.

Mierea

Mierea de albine poate fi considerată un desert și un medicament, în același timp. Ea poate fi consumată zilnic, dimineața, la prânz și seara, ca un mic deliciu la finalul mesei. Dacă este combinată cu scorțișoară, efectele de întărire a sistemului imunitar vor fi cu atât mai puternice.

Scorțișoara este un condiment utilizat împotriva frigului, a crampelor musculare și a durerilor cauzate de răceală și gripă și este recunoscută pentru că ajută la crearea unei senzații de căldură în tot corpul, mai ales în zona rinichilor și a ficatului.

Supa de pui

Supa de pui a fost si este utilizata pentru a trata afectiuni ale tractului respirator, adesea asociate cu raceala sau gripa.
Ca sa intelegi cat este de vechi si de apreciat acest remediu, trebuie sa stii ca Pedacius Dioscorides, un medic inrolat in armata lui Nero (imparat roman) a descris pentru prima data in anul 60 d.Hr., intr-o carte, efectele benefice ale supei de pui.
Supa de pui contine cisteina de aminoacizi, similar cu acetylcysteina din medicamentele prescrise pentru subtierea mucusului din plamani (pentru a putea fi mai usor eliminat) Un studiu recent arata ca supa de pui are in componenta si mult calciu.

Vitamina C 

Sucul de lamaie este un remediu cunoscut in lupta cu raceala si gripa. Cu toate ca majoritatea oamenilor prefera sa consume lamaia in stare proaspata pur si simplu ori alaturi de o cana aburinda de ceai, sucul de lamaie poate fi utilizat si in comprese, pe piept sau pe frunte. Se spune ca reduce febra si amelioreaza starea generala a bolnavului.

Sursa: http://www.i-medic.ro/

http://www.ele.ro/

http://www.qbebe.ro/

Adauga un comentariu

*