Tăinuitor şi complice la săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, depistat şi reţinut pentru 24 de ore

În ziua de 22.10.2015, a fost pus în executare mandatul de aducere emis faţă de un tânăr de 28 de ani, din judeţul Bacău, cunoscut cu antecedente penale. Acesta a fost condus la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, în vederea audierii în calitate de inculpat şi pentru a i se aduce la cunostinta extinderea actiunii penale, pentru săvârsirea infractiunii de tăinuire si furt calificat in forma complicitatii.big-ungheni-tineri-specializati-in-talharii-retinuti-de-politie

În fapt, s-a stabilit că acesta a achiziţionat ȋn mod repetat, o parte din bunurile sustrase de către doi autori de furturi din locuinţe, cunoscând că provin din săvârşirea unor infracţiuni, lǎsând de fiecare dată sǎ se înţeleagǎ cǎ va asigura în continuare tăinuirea unor astfel de bunuri. Faţă de acesta s-a mai reţinut că a primit ȋn mod repetat şi ţinut la domiciliul său instrumente folosite la spargeri de către autorii furturilor, pe care le-a pus la dispozitia acestora în mai multe rânduri, iar pe unele din ele le-a ascuns în exteriorul curtii sale, pentru a nu fi găsite de organele de politie. Acesta a pus ȋn mod repetat la dispoziţia autorilor de furturi instrumente specifice pătrunderii prin efracţie şi i-a ajutat să valorifice bijuterii din aur, ştiind că provin din furt, la o casă de amanet din mun. Roman, jud. Neamţ.

Inculpatul a fost audiat şi i s-au adus la cunostinta drepturile si obligatiile, dispunându-se măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, pe baza de ordonanţă, emisă de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau. Urmeaza ca acesta sa fie prezentat la data de 23.10.2015 la Judecatoria Bacau cu propunere de arestare preventivă.

Adauga un comentariu

*