Mod de preparare a un sandwich sanatos

Atunci cand ne gandim la masa de pranz, sunt foarte putine variantele care pot „concura” un sandvis delicios, mai ales cand vine vorba de simplitate si timp scurt de preparare. sandwich-5

Din pacate, un simplu sandvis poate cu usurinta sa depaseasca numarul indicat de calorii pe care ar trebui sa il consumam zilnic, iar daca nu esti atent, s-ar putea sa te trezesti cu o bomba cu ceas, atat din punct de vedere al siluetei, cat si al sanatatii.

Pentru a nu intampina astfel de probleme este inticat sa tinem cont de cateva sfaturi atunci cand ne preparan sau ne cumperam sandvisul:

Umple-l cu fructe sau legume! Atunci cand vine vorba de retete de sanvisuri, legumele sunt, de obicei, la capatul listei de ingrediente. Cu toate acestea, Sylvia Melendez-Klinger, fondatorul Hispanic Food Communication, spune ca atunci cand vine vorba de sanvisuri sanatoase si delicioase, legumele ar trebui sa fie primele pe lista!

„Felii de castraveti, felii de rosii, rondele de ardei sau alte legume preferate de tine ar trebui sa fie principalele ingrediente. Fructele pot da si ele o aroma proaspata si crocanta sandvisurilor”.

Atenţie la calorii! Majoritatea sanvisurilor sanatoase sunt ruinate atunci cand li se adaugă sosuri nesanatoase, pline de calorii, cum ar fi maioneza sau ketchupul. Pentru a da savoare gustarii, poti alege dressinguri mai sanatoase, cum ar fi humusul, mustarul sau chiar o felie de avocado.

Alege proteine slabe! Carnea poate fi un ingredient in sanvisurile sanatoase, spune Kathy Taylor, director de nutritie la Grady Hospital din Atlanta. Secretul este alegerea unui tip de carne slaba, sanatoasa si bogata in proteine benefice organismului. „Poţi alege felii de pui, curcan, bucati de peste la gratar sau chiar ton sau somon din conserve”, spune Taylor.

Consuma paine integrala! O alta modalitate excelenta de a obtine un sandvis sanatos, ideal din punct de vedere nutritional, este sa alegi painea potrivita, explica Melendez-Klinger. „Diversifica sandvisurile zilnic, alegand diferite tipuri de paine sănătoasă, cum ar fi painea cu cereale, painea cu masline, painea cu nuci sau painea din faina integrala.

Mananca sanvisuri mai mici! Unul dintre cele mai simple sfaturi când vine vorba de sanvisuri sanatoase, este sa eviti sanvisurile cumparate, produse cu chifle imense de paine alba si sa alegi sanvisuri de dimensiuni mai mici, care contin felii de paine neagra sau cu cereale, de dimensiuni normale. „Alegand un sandvis imens, pe care abia il poti tine in mana, dubleaza automat numarul de calorii pe care il consumi si duce, in final, la supra-alimentatie. Alege sandvisuri normale, satioase, dar sanatoase”, spune Taylor.

 

Sursa: http://www.csid.ro/

Adauga un comentariu

*