Cimbrul trateaza afectiunile sezonului rece

Cimbru este o planta cu origini mediteraneene, studiile aratand ca ne poate face invincibili in fata unor bolilor, dat fiind faptul ca aceasta planta poate fi utilizata in remedii cu uz intern sau extern, pentru prevenirea, calmarea sau combaterea unor afectiuni.cimbrul

Exista doua soiuri de cimbru:
cimbrul de cultura, cu aroma intensa, folosit in special ca planta medicinala;
cimbrul de gradina, cel pe care il punem in mancaruri, mai putin aromat, dar utilizat si el in medicina populara.

Ca remediu naturist, cimbrul are cea mai mare eficienta in tratarea afectiunilor cailor respiratorii (raceala, stari gripale, bronsita, tuse, astm), dar nu este de neglijat nici ca adjuvant in caz de boli digestive sau ale aparatului genito-urinar. , reduce nivelul colesterolului rau (LDL) si impiedica formarea cheagurilor de sange.

Ceaiul de cimbru este aliatul tau atunci cand te prinde gripa sau raceala. Este recomandat sa consumi cate o cana din doua in doua ore, fiind reconfortant, trateaza virozele respiratorii si scurteaza perioada de convalescenta.

Cimbrul fiind o planta medicinala aromatica, are puterea de a desfunda nasul. Il poti folosi sub forma de ulei esential, in inhalatii, bai sau in candela de aromaterapie.

 

 

Adauga un comentariu

*