Cea mai buna reteta de tarta cu fructe

tarta-pruneUnul din deserturile de sezon este tarta cu prune, foarte usor de facut si cu putin efort si imaginatie poate iesi un desert de exceptie.

Ingrediente
6 oua
250 g zahar
1 lingurita esenta de rom
50 ml lapte
125g margarina
200 g faina
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare
Pentru umplutura:
12 prune
1-2 linguri faina
¼ cana zahar pudra
1 ou batut
4 linguri gem de pruneMod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°.

Separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti albusurile cu telul, adaugand treptat zaharul si esenta de rom, pana cand se intaresc. Separat, amestecati galbenusurile cu laptele rece si cu margarina. Amestecati cele doua compozitii prin rasturnare, in doua castroane diferite. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si sarea si continuati sa amestecati folosind un tel.

Taiati prunele pe lungime in 8 parti si scoateti samburii.

Rulati aluatul si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Puneti prunele si presarati zaharul pudra.

Ungeti marginile aluatului cu oul batut si coaceti timp de 30 de minute pana ce acesta devine crocant si fructele s-au copt.

 

Adauga un comentariu

*