Jertfa unui tanar antrenor

Produs la CSS Bacau, elev al profesorului Mircea Pana, Florin Ganea, fost coleg de generatie cu Cristi Ciocoiu si Radu Ciobanu. A facut parte dintre acei tineri care n-au avut copilarie, fiindca, fie iarna, fie vara, au stat numai prin cantonamente sau pe teren. Unii nici macar ziua de nastere nu si-o sarbatoreau alaturi de cei dragi.11745451_1122982701052421_406049306118987848_n

Fost jucator al FCM Bacau, dupa ce a agatat ghetele in cui, s-a dedicat meseriei de antrenor. Din cauza mafiei din sportul bacauan, nu si-a gasit locul la CSS sau LPS, asa ca a decis sa-si infiinteze propria scoala de fotbal, fapt ce a facut ca foarte multi copiii sa fie atrasi de comportamentul si maniera sa de antrenament. Florin s-a numarat printre acei antrenori care isi sacrificau sanatatea si zilele pe terenul de fotbal, in dorinta de a slefui viitoarele talente ale fotbalului bacauan. La fel ca si el, si alti colegi de-ai lui au crezut ca, odata cu schimbarea conducerii fotbalului bacauan, acesta va porni pe un drum nou, mai ales ca, printre conducatori se aflau si fostii colegi de generatie.

Cum e posibil ca, dupa ce-ti petreci ziua pe teren, pe ploaie sau vant, iti sacrifici sanatatea, sa vina noii „conducatori” sa te sileasca sa-ti dai munca ta noii „Academii”? Frustrant! Cu siguranta ca si aceste lucruri l-au marcat pe Florin Ganea, fortat sa se desparta de copiii crescuti de el, pentru interesul personal al noii conduceri a fotbalului bacauan! Pentru ca. ce le ofera acea asa zisa academie, in afara faptului ca le cere? Situatia in care se afla fotbalul juvenil din judet se pare ca nu intereseaza pe nimeni, atat timp cat interersul personal conteaza. Copii care pleaca la turnee pe banii parintilor, antrenori neplatiti cu lunile, cam in acest fel se prezinta fotbalul in judet, la nivel de copii, mai ales. Si Florin a indurat toata aceasta umilinta, la fel ca si ceilalti colegi ai sai, sacrificandu-si sanatatea pe altarul fotbalului bacauan, dominat. din pacate, de aceleasi interese personale!

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Florin Ganea!

 

Adauga un comentariu

*