Plante pentru un ficat sanatos

Ficatul este cel mai greu organ din corpul omului, cântărind între 1 și 2 kg și este situat în partea dreaptă a stomacului sub diafragmă. Parte din aparatul digestiv, ficatul îndeplinește numeroase funcții în organismul omului.

Are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidelor și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.

Așadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcționare, el elimină multe toxine din organism, deci el, la rândul lui trebuie curățat de toxine. Îți prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care să te scape de îngreunarea și mai mare a ficatului cu medicamente atunci când faci excese sau ești foarte obosit.
Plantele medicinale sunt o sursă sigură şi la îndemână în detoxifierea ficatului.

Anghinarea este cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară, favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden. Datorită conţinutului bogat în didepside, acizi clorogenic şi a flavonoidelor, anghinarea ajută la reducerea colesterolului în organism, stimulează ficatul să secrete suc biliar şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice, fiind şi un bun diuretic.

Păpădia însă este o plantă excelentă pentru tratarea ficatului. Se folosesc toate părţile florii, în special radăcina ca remediu de bază.
Gălbenelele ajută la stimularea secreției biliare și la dezintoxicarea ficatului. 2-3 căni pe zi și o linguriță de gălbenele la cana de apă este exact ce îți trebuie să te revigorezi și să îți pui ficatul pe picioare.
Rădăcina de păpădie – Ideală pentru tratarea ficatului este şi păpădia. Aceasta acţionează ca un diuretic natural, normalizează circulaţia sângelui, măreşte secreţia glandulară, scade colesterolul şi este un drenor hepatic excelent. Rădăcina conţine substanţe minerale diverse, substanţe proteice, vitaminele B şi C şi este eficace în detoxificarea ficatului. Poate fi folosită sub formă de ceai sau de tinctură. Pentru prepararea ceaiului aveţi nevoie de una-două linguriţe cu plantă (cu rădăcină cu tot), uscată şi mărunţită, care se pun în 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute, după care se strecoară. Ceaiul poate fi consumat timp îndelungat, de câte trei ori pe zi.
Sursa: http://www.clicksanatate.ro
http://www.csid.ro
http://adevarul.ro

Adauga un comentariu

*