Peste 250 de poliţişti acţionează pentru siguranta cetatenilor

In acest sfârşit de săptămână, peste 250 de poliţişti acţionează, în judeţul Bacău, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. O atenţie în plus este acordată  locurilor de agrement şi zonelor turistice.

Prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea siguranţei publice reprezintă îndatoriri ale poliţiei. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii băcăoani sunt la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanţa în linişte şi siguranţă. Având în vedere activităţile stabilite la nivel naţional, din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, chestor de poliţie Vasile Oprişan, aproape 250 de poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, poliţie rutieră, precum şi din celelalte structuri de poliţie acţionează în zilele de sâmbătă şi duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa traficului rutier şi depistarea celor care comit fapte antisociale. Din totalul efectivelor angrenate în misiunile din acest sfârşit de săptămână, peste 160 sunt de la structurile de ordine publică şi aproape 40 de la poliţia rutieră, diferenţa reprezentând-o poliţişti din cadrul altor structuri. Sunt monitorizate în special traseele de deplasare care tranzitează municipiul Bacău şi celelalte aglomerări urbane, cele către staţiunile turistice şi zonele de agrement din judeţ, inclusiv drumurile naţionale DN 2, DN 2F, DN 2G, DN 11, DN 11A, DN12A şi DN 15. De asemenea, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii utilizează aparatele de înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă. Poliţiştii sunt prezenţi în tot judeţul pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Pentru o vacanţă liniştită şi în siguranţă Inspectortul de Poliţie Judeţean Bacău vă recomandă sa aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate! Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele! In caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie! Conducătorilor de autovehicule le recomandăm ca în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, sa efectueze opriri cat mai dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite. Planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu maşina în afara intervalului orar 1000-1800. Atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare. Inainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare. Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat. DRUM BUN!

 

Adauga un comentariu

*