Accidente provocate de consumul de alcool si neadaptarea vitezei

Pe Calea Adjudului, din Oneşti, în dreptul imobilului cu nr. 153 A, in timp ce un bărbat de 37 ani, din Onesti, conducea autoturismul proprietate personală din direcţia Adjud către Oneşti, pe fondul consumului de băuturi alcoolice si a nepăstrării unei distanţe de siguranţă în mers faţă de autovehiculul din faţă respectiv un autotractor cu semiremorca, s-a tamponat de acesta. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului autoturismului care a fost transportat la Spitalul Oneşti pentru îngrijiri medicale, nefiind internat.La testarea etilotest a bărbatului de 37 ani, a rezultat o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 CP. urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti cu propuneri legale.

Poliția Municipiului Onești a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că in comuna Oituz, pe DN 11m la km 115+500 m, un tânăr de 22 ani, din comuna Oituz, în timp ce conducea autoturismul din direcţia Braşov – Oneşti, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la ieşirea din curbă spre stânga, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune lateral stânga cu o autoutilitară care tracta o remorca apicolă care circula regulamentar. În urma coliziunii a rezultat avarierea celor două autovehicule, iar la testarea etilotest a conducătorului autoturismului, a rezultat o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 CP. şi i s-a reţinut permisul de conducere.

IPJ Bacău a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul ca pe DJ 119 B, in comuna Margineni, in timp ce un tânăr de 20 ani, domiciliat in comuna Racova, conducea autoturismul, pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare la iesirea dintr-o curba la dreapta, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a patruns pe sensul opus de circulatie, intrand in coliziune cu o autoutilitară condusa regulamentar de un bărbat de 48 ani, din Hemeius. În urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducătorului autoturismului și a unei tinere de 18 ani, pasageră în autoturismul condus de acesta, precum și a conducătorului autoutilitarei.
Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur in aerul expirat si li s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prev. si ped. de art. 196 Cod penal si s-a luat masura retinerii permisului de conducere a tânărului de 20 ani.

 

Adauga un comentariu

*