Mopedele pot fi conduse pe drumurile publice numai cu permis de conducere!

Persoanele care nu deţin permis de conducere pentru nicio categorie, trebuie să susţină un examen theoretic şi unul practic, pentru obţinerea permiselor din categoria AM, A1şi B1 pentru mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mica, a căror viteză de deplasare nu depăşeşte 45 km/h, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50cm3
Deşi aceste precizări au fost aduse la cunoştinţa publicului în numeroase rânduri, numărul persoanelor care continua să conducă astfel de autovehicule pe drumurile publice, fără să deţină permis, este îngrijorător de mare.

Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat un bărbat de 36 ani, din comuna Sascut, sat Sascut-Sat, care conducea un moped pe raza localităţii. Din verificări, a rezultat că mopedul nu era înregistrat/înmatriculat iar conducătorul vehiculului nu figura ca fiind posesor de permis de conducere valid, pentru nicio categorie de vehicule. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat şi conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Adauga un comentariu

*