Actiuni pe toate liniile de munca

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Tg. Ocna şi din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice – Biroul Oneşti au desfăşurat activităţi de verificare pe linia achiziţiei de deşeuri feroase la o întreprindere individuală având punct de lucru în Tg.Ocna. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat faptul că, deşi administratorul societăţii nu avea autorizaţie de funcţionare emisă de autorităţile locale, a achiziţionat o cantitate de 7200 kg deşeuri de fier vechi.
Faţă de această situaţie, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/90, luându-se totodată şi măsura confiscării întregii cantităţi de 7200 kg. fier vechi.

Cu ocazia activitatilor desfasurate pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice rezultate din activitatile de prelucrare ilegala si transport material lemnos, ofiterii Compartimentului Delicte Silvice al IPJ Bacau, impreuna cu sprijinul SICE Bacau si RNP „Romsilva” RA Bacau, au actionat in zonele Bacau – Moinesti – Zemes – Comanesti, ocazie cu care, pe DN 2G, în zona Trebeş, a fost identificat un tânăr de 24 ani, din com. Asău, care transporta cu un autoturism cantitatea totala de 5,406 mc cherestea răşinoase (scândură surtă de 1,5 m si rigle de 4 m lungime), pentru care a prezentat un aviz de însoţire în care era înscrisă cantitatea de 6,48 mc margini răşinoase, iar cu ocazia verificarii codului unic s-a constatat raportarea a 6,48 mc deşeuri răşinoase.S-a dispus măsura sancţionării conform art. 19 al. 1 lit. d si n din Lg 171/2010, cu amenda în vaoare de 2 000 lei şi confiscarea materialului lemnos.
Ulterior, s-au demarat activităţi de verificare a respectarii cadrului legal privind activitatile de exploatare si prelucrare a materialelor lemnoase de catre o altă societate din Zemeş, administrată de un bărbat de 51 ani, din aceeaşi localitate.Cu această ocazie, a fost dispusă măsura sancţionarii administratorului conf. art. 21 din Lg 171/2010 lit. c) cu amenda în valoare de 3000 lei şi reţinerea în vederea stabilirii provenienţei a întregii cantităţi de material lemnos identificată si inventariată (8,206 mc cherestea răşinoase şi 5,00 mc lemn lucru răşinoase) în incinta punctului de lucru din satul Bolatau (Zemeş), acesta nedeţinând la momentul controlului registrul de evidenta a materialelor lemnoase.

Adauga un comentariu

*