Locuri cu adevărat uimitoare, însă mai puțin cunoscute

Turnul Eiffel, podul Golden Gate și Colosseum-ul pot fi niște destinații cu adevărat specataculoase, dar uimitoare care nu beneficiază de o mediatizare atât de puternică și care pentru unii pot fi cu mult mai atractive.  Am selectat câteva astfel de destanții cu adevărat deosebite pe care sperăm că le-ați putea avea în vedere pe viitor.
Albarracín, Aragon, Spain
3709457_640px
Albarracín este un loc minunat în primul rând pentru că este un sat tradițional spaniol care s-a păstrat aproape neatins de modernitate. Mergând pe străzile sale ai impresia că ești în vremea lui El Cid.  Rocile pictate din peșterile din parcul Albarracin  și  \”Picaportes\” (mânerele de la ușă) sunt niște lucruri pe care le puteți admira.
Bagan, Burma
Balloon_over_Bagan
Bagan este un oraș antic bine ascuns în Burma. La apogeul regatului Pagan, orașul număra peste 10.000 de temple budiste. Azi, peste 2000 dintre acesta mai sunt încă în picioare gata să fie admirate de turiști.
Chefchaouen, Morocco
2d1014aee7a71884abfd7eebbc808552
Chefchaouen este foarte bine cunoscut pentru clădirile sale albastre, pictate în nunțe liniștitoare. Dacă doriți să vizitai împrejurimile ar fi bine să nu ratați munnții Rif și cascada d\’Akchour.
Insula Lord Howe , Australia
4009640
Această insulă minunată este aproape neatinsă de om. Singurii rezidenți ai insulei sunt o comunitate de indigeni. Pentru a ajunge aici trebuie să știți că anual este permis doar unui număr limitat de turiști să ajungă aici. Mai exact doar 400 de turisști au voie anual să ajungă pe aceste meleaguri. Limita această extrem de drastică face ca minunatul peisaj din insulele  Howe să se păstreze atât de bine. De asemenea aici se găsesc un important recif de corali și o lagună albastră.
Bishop Castle, San Isabel National Forest, Rye, Colorado
5abf39bc818fcbc9c212b40781d1ac27

Bishop Castle (Castelul Episcopului) este fără îndoială una dintre cele mai ciudate și nebunești construții din lume. Creatorul ei,  Jim Bishop, consideră că este un loc incredibil să te căsătorești sau doar să îl vizitezi.

Huacachina, deșertul peruvian

Oasis_Huacachina

Acesta este un loc extraordinar une poți să încerci sandboarding. Pentru câțiva dolari poți să îți închiriezi de aici echipamentul necesar.
Podul Bastei din Munții Elbe Sandstone, Germania
basteibrücke-sächsische-schweiz
Vizitați de asemenea Lilienstein, care este singurul munte de tip „munte retezat” de pe malul drept al Elbei
Dubrovnik, Croatia
Dubrovnik
Dubrovnik este unul dintre cele mai mari orașe medievale care s-au păstrat aproape intact. Acesta a fost mai nou și platou de filmare pentru King’s Landing din seialul de televiziune Game of Thrones. Orașul oglindește arhitectura sa medievală în apele Mării Mediterana.
Swarovski Crystal Worlds, Wattens, Austria
swarovski-riese-daemmerung--swarovski-anatol-jasiutyn--d
Ai nevoie de niște sume considerabile în conturi și în buzunare pentru a vizita cea mai mare piatră Swarovski din lume! De aceea te-ai putea mulțumi cu o vizită la parcul din afara Crystal World, poți experimenta extraordinarul labirint contruit în forma unei mâni de om.
Mănăstirea Cuibul Tigrului, Valea Paro, Bhutan
2677676_orig
Acest templu contruit în secolul al XVII-lea se ridică pe o stâncă, la 1000 de metri deasupra văii Paro. Templu sacru a fost ridicat pentru a proteja peștera în care Guru Padmasambhava, aun învățat budist, a meditat timp de trei ani, trei luni, trei zile și trei ore.
Cappadocia, Anatolia, Turcia
cappadocia1
Cappadocia este o regiune istorica din Anatolia centrală, binecunoscută pentru peisajele sale unice și orașele construite în peșterile de aici. Dacă alegeți să mergeți aici nu ar fi de ratat să vă cazați într-un astfel de hotel peșteră sau să zburați cu balonul pe deasupra uimitoarelor locuri.
Nauru, Micronesia
NAURU, NAURU:  The barren and bankrupt island state of the Republic of Nauru awaits the arrival of 521 mainly Afghan refugees, 11 September 2001 which have been refused entry into Australia.  The 25-square-kilometers of land encompassing Nauru has been devastated by phosphate mining which once made the Micronesian Nauruans the second wealthiest people per capita on earth.          AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD (Photo credit should read TORSTEN BLACKWOOD/AFP/Getty Images)
Ai auzit vreodată de Nauru? Nici noi. Această insulă micuță are o populație mai mică de 10.000 de oameni. Aici este un adevărat paradis neatins de mâna omului.
Hallstatt, Austria
007-hallstatt-1
Hallstatt iarna este unul dintre locurile care se potrivesc cu un peisaj din lumea basmelor.
Leptis Magna, Tripoli, Libia
Leptis_Magna_Luca_Galuzzi_2007
Leptis Magna a fost unul dintre cele mai mari și mai importante orașe din Imperiul Roman. dacă vrei să înțelegi cum trăiau romanii și în același timp să eviți aglomerațiile din Roma sau alte locuri, puteți veni aici.
Alcázar, Segovia, Spania
castillos-espa#U00f1a-segovia
Alcázar din Segovia este o fortificație de piatră așezată în partea veche a orașului vechi. Este una dintre cele mai cunoscute castele spaniole.
Scările Haiku , Hawaii
Haiiku-Stairs-Oahu
Cunoscută drept scara către rai, această destinație mai puțin cunoscută se găsește pe insula O’ahu. Scara se oprește pe un vârf care se ridică la aproximativ 1000 de metri deasupra Oceanului, punct din care se poate vedea întreaga insulă.
Sursa: www.turismistoric.ro

Adauga un comentariu

*