Bauti la volan si fara permis de conducere

O patrulă de poliție rutieră a depistat pe DJ 207D, pe raza comunei Traian, un tânăr de 25 ani, domiciliat în comuna Stănişeşti, conducând un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat, din data de  13.06.2014, când pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal de către Serviciul Rutier Iaşi, pentru conducere sub influența alcoolului ( 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat). În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (2) Cp.

 Lucrătorii postului de Poliţie Plopana au depistat în flagrant pe DN 2F în satul Plopana,  un tânăr de 27 de ani, din Plopana, în timp ce conducea un autoturism cu numerele provizorii de circulaţie expirate şi fără a poseda permis de conducere al vehiculelor pe drumurile publice.  În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 C. pen. şi art. 335 alin. 1 C. pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen., urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie dată soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Un echipaj de poliție rutieră, în timp ce se afla în exercitarea atributiunilor de serviciu, pe DN11, in localitatea Oituz, la km 111+200 metri, au depistat in trafic un  autoturism înmatriculat în județul Covasna, care circula in interiorul localitatii cu viteza de 93 km/h. S-a procedat la oprirea autoturismului în cauza, ocazie cu care a fost identificat conducatorul auto, ca fiind un bărbat de 40 ani, iar după solicitarea documentelor, s-a constatat ca acesta emana halena alcoolica, fapt pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest marca Drager, rezultând o valoare de 1,05 MG/L alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Oneşti unde i-au fost recoltate monstre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.A fost întocmit dosar penal conf.art.336, Cod Penal, care urmează a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti cu propuneri legale.

Un echipaj de poliție din cadrul Poliție Oraș Dărmănești a depistat în flagrant pe strada Plopului, din localitate, un bărbat de 41 de ani, din Comăneşti, în timp ce conducea autoturismul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel in cauză a fost condus la Spitalul Comăneşti, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C. pen., urmând ca la finalizare să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

Adauga un comentariu

*