Decolorarea parului intr-un mod cat mai adecvat

Haare färbenAtunci cand ne hotaram sa decoloram parul putem sa ne confruntam cu probleme, ceea mai mare dintre ele fiind aceea ca exista un risc mare de a se deteriora. In functie de culoarea parului, exista cateva reguli atunci cand vrei sa il decolorezi fara sa-l distrugi prea rau.

Decolorarea este un proces chimic prin care sunt indepartati pigmentii naturali sau artificiali din interiorul firului de par. Acest procedeu este necesar atunci cand iti doresti o culoare mai deschisa pentru parul tau.

Utilizeaza produse de calitate
Atunci cand iei decizia de a te decolora, cel mai bine este sa stii exact ce culoare de par vrei sa obtii. In functie de asta, va trebui sa incerci ori un nuantator de 9%, ori unul de 12%, cel din urma fiind de preferat pentru atunci cand vrei sa te vopsesti blond. Celelalte nuantatoare, de 3 si de 6% se folosesc, de obicei, cand te vopsesti cu o culoare apropiata de culoarea naturala a părului tau. Alege un oxidant profesional si nu pune mai mult de 200 ml pentru par cu doua palme peste umeri si 2 pliculete de decolorant.

Desi toata lumea spune sa te decolorezi la salon, se poate la fel de bine si acasa, dar cu ajutorul unei prietene. Acum, fiecare trebuie sa stie cum reactioneaza parul la decolorare. Daca unele tipuri de par se decoloreaza mai usor, altele se decoloreaza mai greu. Daca esti la prima decolorare, e foarte posibil sa prinda excelent, dar nu este o regula. Oricum, gandeste-te de mai multe ori inainte de a decolora parul, deoarece este un proces complicat si cu greu ajungi din nou la culoarea naturala.

Utilizeaza decolorantele fara amoniac sau oxidanti
Produsele pentru decolorarea parului nu ar trebui sa contina amoniac si alte substante daunatoare. Foloseste decolorante pe baza de extract de malai si germeni de grau. De asemenea, se recomanda sa se decoloreze o singura suvita de par, pentru a se observa cum reactioneaza parul, daca este ceea ce iti doresti. Decolorantele de par pe baza de apa oxigenata, si nu pe baza de oxidanti sunt cele mai bune pentru a pastra parul in forma.

Astfel ca iti prezentam o modalitate de a decolora parul intr-un mod cat se poate de natural. Daca nu esti foarte hotarata sa incerci produse speciale de decolorat, iata o reteta naturala, pe care sa o incerci cu incredere. Se prepara un decoct cu care se va freca parul indelung. Se pun 5 grame de radacina de rubarba la o ceasca de apa fiarta. Se fierbe cateva minute si se lasala racit. Apoi, se ia o sticla de vin alb sec de calitate, se folosesc 1-2 litri si se introduc 30 de grame de musetel. Se adauga si rubarba si se lasa la macerat intr-o sticla de culoare inchisa timp de 14 zile. Se freaca bine cu aceasta compozitie parul dupa spalare, pana se obtine rezultatul dorit.

Adauga un comentariu

*