Sărbătorile pascale la Centrul Educativ Targu Ocna

În perioada 1 – 17 aprile, persoanele internate aflate în custodia Centrului Educativ Targu Ocna sunt implicate într-o serie de activităţi dedicate sărbătorii sfinte a Învierii Domnului. Scopul acestora este de cultivare a spiritului şi valorilor moral – creştine în rândul persoanelor internate şi de a facilita recuperarea lor psiho – comportamentală.

Calendarul activităţilor

In perioada 31.03 – 10.04.2015 s-au derulat activităţi de pavoazare, ecologizare şi curăţenie în curtea  interioară a centrului şi la dormitoare.

În perioada 31.03 – 10.04.2015, în cadrul atelierelor ocupaţionale s-au confectionat ouă încondeiate, felicitări, picturi cu temă pascală. Lucrările realizate vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii organizate la Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti’’ din Oneşti și la sediul centrului.

În perioada 31.03 – 17.04.2015, se vor derula competiţii sportive organizate la nivelul centrului.

În perioada 01.04 – 217.04.2015, se vor organiza vizite în comunitate, la Mănăstirea Măgura şi bisericile din Tîrgu Ocna.

În perioada 06.04 – 17.04.2015, vor fi prezentate la clubul centrului, filme cu specific pascal.

În Săptămâna Mare a Paştelui, persoanele internate participa la Slujbele Deniilor, la slujba de Înviere, precum şi la Slujbele de Liturghie din zilele de Paşte’

În săptămâna 6 – 10 aprile, se va organiza un concurs tematic cu titlul ,,Datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor pascale’’.

În data de  2 aprile, persoanele internate în centru și-au donat  desertul pentru o zi, persoanelor cu dizabilităţi de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă a Persoanelor cu Dizabilităţi Tîrgu Ocna.

În data de 6 aprilie, un grup de 9 persoane internate au participat la un cerc de abilități practice la Centrul  de Educație Incluzivă Nr.2 Comănești, în cadrul proiectului educativ ,,Miracolul Învierii”, în baza protocolului încheiat între cele 2 instituții.

Sbcms.de penitenciare Nicoleta TRIANDAFIL

Adauga un comentariu

*