Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof

potato_juice_24795600Sucul extras din cartofi reprezintă un remediu natural valoros, cea mai cunoscută proprietate fiind cea de calmant digestiv. Aciditatea stomacală, gazele şi durerile provocate de ulcer sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.

Pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite de multe ori şi de insomnii, sucul de cartof este un remediu excelent.
Dacă, timp de o săptămână, veţi bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 50 ml de suc de cartof crud în combinaţie cu 100 ml de apă caldă, veţi rezolva multe dintre problemele dumneavoastră de sănătate. Ca toate sucurile proaspete, şi cel de cartof se alterează destul de repede, motiv pentru care trebuie extras şi consumat imediat.
Cele mai spectaculoase rezultate ale acestui tratament au loc la bolnavii diagnosticaţi cu artrită. Sucul, la prepararea căruia se folosesc doar cartofi din soiurile rozalii, conţine hidraţi de carbon, lipide, săruri minerale şi vitaminele B1, B6, C şi K. Astfel, produsul devine eficient şi în demineralizări şi dezechilibrări de nutriţie sau în diabet.

Iată doar câteva dintre beneficiile nebănuite ale sucului de cartof:

  • Sucul de cartofi are excelente proprietăți antiinflamatoare, fiind util în atenuarea simptomelor artritei și altor boli inflamatoare; de asemenea, sucul de cartofi stimulează circulația sangvină.
  • Sucul de cartof este acțiune alcalină asupra organismului, prevenind afecțiunile cardiovasculare și chiar cancerul.
  • Sucul de cartofi reprezintă un remediu excelent pentru tratatea acneei și a diferitelor eczeme.
  • Sucul de cartof scade nivelul zahărului din sânge, astfel că te poate ajuta în curele de slăbire – bea un pahar din acest suc în fiecare dimineață, pe stomacul gol și seara, cu 2-3 ore înainte de culcare.
  • Sucul de cartof are puternice proprietăți detoxifiante, scade nivelul zahărului din sânge și elimină, astfel, colesterolul depus pe artere.
  • Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că acest suc stimulează organismul în lupta contra afecțiunilor hepatice, renale, diabetului, reumatismului și a bolilor cardiovasculare. Acest lucru se datorează conținutului mare de vitamina C din compoziția sucului, care ferește organismul împotriva radicalilor liberi.

 

Adauga un comentariu

*