Tratament naturist pentru reducerea colesterolului

colesterol_femei_0cb49578c8Grăsimile rele din sânge, precum colesterolul şi trigliceridele, pot avea un impact negativ asupra sănătăţii inimii, dacă nivelurile lor sunt ridicate.

Pentru a reduce colesterolul şi trigliceridele, poţi opta pentru un remediu natural preparat din doar două ingrediente – smochine uscate şi oţet din cidru de mere.

În compoziţia smochinelor uscate se găsesc fibre solubile, care duc la fermentarea bacteriilor din colon. Odată cu procesul de fermentare, corpul eliberează anumiţi compuşi care previn formarea colesterolului.

Datorită oţetului din cidru de mere, colesterolul «rău» se prinde de pectină, un alt tip de fibră solubilă care ajută la eliminara colesterolului din sânge.

Cum se prepară remediul
Ai nevoie de 4 smochine uscate pe care trebuie să le înţepi din loc în loc cu ajutorul unui cuţit. Pune smochinele într-un borcan de sticlă şi toarnă peste ele 300 ml de oţet din cidru de mere. Prepară remediul seara şi lasă-l la macerat până a doua zi, însă nu lăsa să treacă mai mult de 12 ore până îl iei.

 

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*