Alunecari de teren la Gasteni. Peste 40 de persoane, evacuate

la-un-pas-sa-fie-ingropati-de-vii-jumatate-dintr-un-sat-din-bacau-evacuata-din-cauza-alunecarilor-301502Aproape jumătate din satul Gasteni a fost evacuat din cauza alunecărilor de teren. Dealul pe care sunt construite casele a început să se surpe, cu tot cu gospodăriile oamenilor.

Tavanul şi pereţii locuinţelor au crăpat ca la un cutremur, iar oamenii au fost nevoiţi să lase totul şi să plece. Autorităţile locale le-au pus la dispoziţie adăposturi în care să stea peste noapte. Nenorocirea s-a abătut peste sătenii din Gâşteni în miez de noapte. Dealul pe care se află gospodăriile a luat-o la vale.Aproape 50 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în toiul nopţii, cu copiii după ei, şi să se ducă la rude sau în adăposturile oferite de autorităţi.

Zeci de jandarmi şi pompieri au intervenit în zonă.O comisie mixtă pentru situaţii de urgenţă urmează să evalueze pagubele provocate de alunecările de teren.

La fata locului a fost prezent si prefectul judetului, Dorian Pocovnicu. „Am decis evacuarea copiilor si a cetatenilor din zona pentru ca in primul rând ne intereseaza siguranta lor. Echipele mixte au inceput deja inventarierea tuturor caselor afectate si pâna la aceasta ora (n.r. – miezul noptii) avem circa 20 de case afectate, dintre care 14 – 15 cu fisuri”, a declarat prefectul.

Oamenii locului spun ca in localitate nu au mai fost probleme cu alunecarile de teren si cu atât mai putin in zona afectata acum. Drumul care face legatura intre Gâsteni si Fundu Racaciuni a crapat in mai multe locuri, un podet este serios afectat si s-a inchis circulatia rutiera, de aceea se vor folosi rute ocolitoare pentru acces in respectivele localitati.

S-a dispus ca pe timpul noptii fiecare casa sa fie pazita de jandarmi, iar dimineata, la prima ora, pe lumina incep din nou evaluarile in teren pentru a se stabili cu exactitate câte imobile sunt afectate si ce masuri se vor lua in continuare.

Adauga un comentariu

*