Tratamente natuiste cu scortioara

cinnamon_feCopacul de scortisoara este o planta vesnic verde, originara din Sri Lanka si din sudul Indiei. Scortisoara alimentara poate fi gasita sub forma de betisoare, provenite din scoarta uscata a copacului omonim sau sub forme de pudra obtinuta din macinarea scoartei.

Mirodenia aromata folosita zi de zi pentru placinte, prajituri sau ceaiuri are o multime de alte utilizari, fiind un remediu ideal pentru: diabet, stimularea memoriei, tuse, ajuta in procesul de slabire, stimuleaza sistemul digestiv, combate anxietatea si stresul, improspateaza respiratia si combate acneea.

Diabet
Scortisoara are o tripla actiune in cazul diabetului: scade direct nivelul zaharului din sange, stimuleaza si regleaza secretia de insulina a pancreasului si creste receptivitatea organismului la insulina. La pacientii cu diabet de tip 2, tratamentul cu scortisoara ajuta la reducerea dozelor de insulina si previne complicatiile neplacute ale diabetului.

Stimuleaza memoria
Studiile arata ca persoanele care au mestecat guma cu extract de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie. Alte studii au aratat ca administrarea zilnica de scortisoara combate procesele degenerative de la nivelul creierului si ajuta la pastrarea functiilor cognitive intacte pana la varste inaintate.

Tuse uscata
Scortisoara este un remediu excelent impotriva tusei uscate. Dizolvati cateva betisoare de scortisoara intr-o cana cu apa, timp de cateva ore, dupa care beti continutul. Substanța obtinuta in urma acestui procedeu calmeaza si protejeaza gatul iritat.

Contra kilograme in plus
Condimentul regleaza cantitatea de sange din organism si calmeaza senzatia de foame. O cana de ceai rece de scortisoara baut chiar inainte de fiecare masa ne scade apetitul, astfel ca vom consuma mai putina mancare. De asemenea, aceasta reduce pofta de dulce.

Deasemena, se poate administra un gram de pulbere de scortisoara dupa fiecare masa – regleaza activitatea pancreasului si glicemia, prelungeste starea de satietate, arde grasimile si previne formarea tesutului adipos.

Sistemului digestiv
Un gram de pulbere de scortisoara administrat inainte de fiecare masa actioneaza ca un tonic pentru digestie, fiind recomandat in gastritele hiper- si hipoacide. De asemenea, acest remediu este util in combaterea indigestiei si a anorexiei nervoase.

Combate anxietatea și stresul
Atat aromatizarea locuintei cu ulei volatil de scortisoara, cat si administrarea interna a acestei plante are efecte pozitive asupra starii de spirit. La nivelul emotiilor, scortisoara induce starea de bine, de optimism si de calm, in timp ce la nivel mental sporeste creativitatea si concentrarea.

Scortisoara este un excelent remediu pentru combaterea depresiei si functioneaza ca un bun afrodisiac atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Improspateaza respitatia
Dimineata, se bea o jumatate de cana de ceai rece de scortisoara, in timp ce cealalta jumatate se foloseste pentru gargara si clatirea gurii. Condimentul regleaza activitatea gastrica si distruge anumiti microbi de la nivelul stomacului care produc mirosul urat.

Ajuta tenul acneic
Scortisoara are un puternic efect antiseptic si stimuleaza circulatia sangvina de la nivelul pielii, fiind un excelent remediu pentru tenul acneic, dar si pentru rejuvenarea ei.

Impotriva acneei, se amesteca trei lingurite de miere cu o lingurita de pudra de scortisoara si se aplica pasta pe tenul afectat si perfect curatat inainte. Pasta se aplica seara, inainte de culcare, si se lasa sa actioneze pana dimineata, cand se indeparteaza cu apa calduta. Cosurile si infectia de la nivelul pielii dispar dupa doua saptamani de aplicare zilnica a tratamentului.

De retinut!

– tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

– tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

– efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

– daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Adauga un comentariu

*