Cele mai bune remedii pentru anxietate

anxietateaO stare permanentă de griji, agitație pe care nu o înțelegi, tulburări de somn, dar și simptome precum panica și indigestia se numără printre semnele care îți arată că poți suferi de anxietate. Vestea bună este că poți scăpa de aceste neplăceri dacă apelezi la câteva ajutoare din natură. 

Tinctura de valeriană
Dizolvi 20-30 de picături de tinctură într-o ceașcă cu apă și iei remediul, de două ori pe zi. Poți apela și la suplimente alimentare pe bază de valeriană.

Efect calmant are și uleiul esențial de lavandă, o altă plantă cu proprietăți calmante. Pui două-trei picături în apă călduță în camera în care stai. Va crea o atmosferă relaxantă, care te liniștește.

Infuzia de mușețel
În mometele de stres și de agitație, lasă totul deoparte și pregătește-ți un ceai de mușețel. Are efecte puternice de calmare a stărilor nervoase.

Efectul benefic al acestei plante în ceea ce privește anxietatea a fost demonstrat și de oamenii de știință americani de la Uiversitatea din Pennsylvania, în urma unui studiu la care au participat pacienți care sufereau de axietate. După opt săptămâni în care au băut zilnic ceai de mușețel, simptomele bolii s-au diminuat simțitor.

Ciupercile 
Știai că în perioadele în care simți că te irită orice și ești foarte obosită ciupercile îți sunt de mare ajutor? Așadar, nu ezita să adaugi în alimentația zilnică ciupercile, fie că alegi să le gătești sote sau să faci o supă-cremă de ciuperci.

Acestea sunt o sursă valoroasă de proteine și de fibre, atât de necesare organismului pentru a produce energie. Ciupercile mai conţin potasiu, cupru și seleniu, esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos.

Exercițiile fizice
În momentele de stres și anxietate, ca să te eliberezi de energiile negative este esențial să faci sport. Dacă nu ai posibilitatea să mergi la sală, optează pentru o alergare ușoară în parc.

Mergi cel pușin 30 de minute pe jos și în loc să iei liftul, urcă pe scări. Și exercițiile de meditație te vor ajuta. Și dansul sau câteva ședințe de yoga sunt recomandate în astfel de situații.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*