Retete cu somon pentru o cina cu care sa-ti impresionezi invitatii

somon-salbatic-cu-rucola_size1Atunci cand vrei sa prepari o cina deosebita pentru a-ti impresiona invitatii si nu ai suficient timp, astfel ca iti recomandam cinci retete cu somon delicioase.

Somon salbatic cu rucola
Daca reusesti sa pui mana pe un somon de calitate, proaspat prins, savureaza-l simplu cu suc de lamaie, ulei de masline si rucola. Iata o reteta foarte simpla de incercat.

Ingrediente: 4 linguri de ulei de masline, 1 lingura zeama lamaie de lamaie proaspata, baby rucola, 450g somon taiat file, sare grunjoasa, piper negru proaspat macinat, 8 felii de lamaie.

Metoda de preparare
Taie file-ul de somon in fasii foarte subtiri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Aranjeaza-le pe un platou mai mare, astfel incat sa stea pe un singur rand, sa nu se inghesuie prea tare. Acopera-le cu o folie de plastic platoul la rece pana pregatesti celelalte ingrediente.

Pune rucola intr-un bol mai mare. Amestec-o foarte bine cu 3 linguri de ulei de masline si zeama de lamaie. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Scoate somonul de la frigider si unge-l cu lingura de ulei de masline ramasa. Apoi, condimenteaza-l cu sare si piper.

Aranjeaza rucola peste somon si serveste-l cu feliile de lamaie.

somon-cu-caise-si-ghimbir_size1Somon cu caise si ghimbir
Caisele dulci vor completa perfect taria condimentelor iuti si picante in care se imbraca pestele. In final vei avea deasupra lui o crusta caramelizata si dulce care se va topi in gura.

Ingrediente: 1/2 lingurita ardei iute macinat, 2 lingurite sos de soia, 3 lingurite ghimbir proaspat ras, 3 linguri gem de caise , 500 gr file de somon.

Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 230C.

Condimenteaza pestele cu sare si piper si aseaza-l, cu pielea in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Amesteca intr-un castron gemul de caise, ghimbirul, sosul de soia si ardeiul rosu (daca doresti mai picant) si unge pestele cu aceasta pasta.

Rumeneste somonul la cuptor timp de 15 minute pana cand poti sa il tai usor cu o furculita, iar gemul de caise s-a caramelizat putin.

652x450_143741-somon-cu-paprika-afumataSomon cu paprika si sos Aioli
Somon, sos Aioli si o salata cu spanac – iata o combinatie sanatoasa, usor de preparat acasa, pentru un cina in patru.

Ingrediente: piper negru proaspat macinat, sare Kosher, 1 lingura boia dulce sau picanta, 1 lingura ulei de masline, 4 file-uri de somon.

Metoda de preparare
Usuca bine file-urile de somon cu ajutorul servetelelor de hartie. Apoi, unge-le cu ulei de masline si presara deasupra boiaua de ardei, sare si piper. Lasa-l la marinat 15 minute la temperatura camerei.

Pasul urmator consta in prepararea sosului Aioli. Facut din galbenus de oua, usturoi si ulei de masline, sosul Aioli este replica aromata a francezilor din Provence la maioneza. Iata reteta.

Pune o tigaie neaderenta la foc mare si las-o sa se incinga, aproximativ 5 minute. Inainte sa pui somonul, unge-o cu putin ulei vegetal.
Apoi, pune somonul cu pielea in jos.

Da focul la mic si gateste somonul 5-6 minute. Intoarce file-urile si lasa-le inca un minut pentru medium-rare sau 2-3 minute pentru a fi gatite mediu.

Transfera somonul pe un platou si acopera-l cu folie de aluminiu timp de 5 minute.

Serveste-l cu sosul Aioli, felii de lamaie si o salata de spanac.

somon-cu-miere-la-cuptor_1_size5Somon cu miere la cuptor
Somonul in folie, la cuptor, nu este doar o reteta foarte simpla pe care o poti prepara in mai putin de 30 de minute acasa, ci si un preparat absolut delicios, care arata foarte bine.

Ingrediente: 900g somon, sare Kosher, piper negru proaspat macinat, cateva fire de cimbru proaspete, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura otet de vin alb, 3 catei de usturoi usturoi zdrobiti, 2 linguri miere.

Metoda de preparare
Pune cuptorul la incalzit la 190 grade Celsius.

Intr-un bol mic, amesteca mierea, usturoiul, otetul de vin alb, cimbrul, sarea si piperul.

Pune somonul intr-o folie de aluminiu si stropeste-l cu acest amestec. Impacheteaza-l bine si pune-l la gatit 15-20 minute.

660080l-425x282-bmm-a59e60b9Fettuccine cu somon afumat
O combinatie savuroasa, de preparat in serile cand nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Ingrediente: 335g ardei rosii si galbeni copti si taiati felii, 2 catei de usturoi maruntiti, 150g branza feta maruntita, cu rosii uscate si busuioc, 120g smantana normala sau fara grasimi, 112g somon afumat, 225g paste fettuccine.

Metoda de preparare
Intr-un bol mare, combina smantana, branza feta, usturoiul, somonul si ardeiul. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Intre timp, gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand sunt gata, amesteca-le si serveste imediat.

 

Sursa: www.foodstory.ro

Adauga un comentariu

*