Alimentele care alungă stresul

images foodStresul poate fi combătut și cu ajutorul alimentației. Există alimente care, consumate regulat, te vor face să îți recapeți calmul și echilibrul.

Ouăle și fasolea, împotriva stărilor de nervozitate

Lipsa fierului din organism te face să te simţi slăbită, ceea ce te poate face mai stresată și mai nervoasă.

Îţi poate fi greu să te concentrezi pentru a-ţi realiza obiectivele zilnice. De aceea, este foarte important să consumi alimente bogate în fier, ca ouăle, fasolea, spanacul, lintea, carne roşie, fulgii de ovăz, dar şi nucile şi fisticul.

Ce să mânânci la serviciu

Dacă ai un loc de muncă solicitant, alege ca în pauza de masă să mănânci alimente bogate în magneziu, pe care să le combini cu cele bogate în fier.

De exemplu, o salată de ton, o mâncare de mazăre, spanac cu ou, somon la grătar, iar pentru desert alege banane ori ciocolată neagră. Este foarte important să încerci să excluzi din alimentaţie băuturile care conţin cofeină şi pe cele carbogazoase.

Ce să alegi pentru cină

Şi pentru cină există mâncăruri care te pot ajuta să treci peste perioadele stresante. Poţi opta pentru o porţie de tăiţei, pentru o mămăligă cu peşte sau cu brânză de vaci.

O salată cu pui, este, de asemenea, recomandată. Şi pastele cu ton, cu puţin busuioc, sunt o alegere indicată. La cină poţi bea şi un pahar cu vin roşu, căci are un efect relaxant.

Ce faci când ţi-e poftă de dulce

În perioadele stresante, multe persoane simt nevoia să mănânce dulciuri. Le poţi înlocui cu o salată de fructe sau un iaurt de fructe. Poţi alege şi iaurt cu miere şi nuci. Totodată, sucurile natural din fructe sunt o alegere numai bună.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*