Broccoli, morcovi si ceai: cum sa le prepari ca sa te bucuri de toti nutrientii

Sote_de_morcovi_cu_broccoli_si_castane_03Alimente sanatoase precum broccoli sau morcovi sunt pline de nutrienti sanatosi si aceste ar trebui preparate in asa fel incat sa pastreze aceste proprietati intacte. Cum sa faci sa te bucuri de toate proprietatile unui ceai…

Broccoli

Fara indoiala, broccoli este una dintre cele mai bune legume din punct de vedere nutritional. Face parte din familia legumelor crucifere, alaturi de varza si conopida. Acestea sunt cunoscute pentru proprietatile lor benefice in prevenirea anumitor forme de cancer, de la cancerul de san pana la cel de piele. Insa foarte important este felul in care il preparam.
Un studiu realizat in 2008 a demonstrat ca cea ma buna metoda de a gati broccoli este la aburi, pentru ca in acest fel isi pastreaza cea mai mare parte din nutrienti.

Specialistii ne recomanda sa nu fierbem si sa nu prajim broccoli. Totusi, daca iti place broccoli fiert, combina-l cu un condiment picant. Aceste condimente picant sporesc proprietatile broccoliului de a combate cancerul.

Sistemul imunitar va avea si el de castigat de pe urma acestei vitamine, dar si a beta-carotenului pe care broccoliul il are din belsug. La toate aceste beneficii mai adaugam ajutorul pe care ti-l poate da in dieta prin continutul mare de fibre si prevenirea unor tipuri de cancer prin continutul de glucorafanin.

morcovMorcovi

Morcovii dau un gust excelent supei de pui. Data viitoare cand o gatesti, incearca sa rezisti tentatiei de a taia morcovul in rondele.Un studiu a demonstrat ca taierea morcovilor duce la pierderea unei importante cantitati de nutrienti. Asa ca, fierbe morcovii intregi atunci cand faci supa.

Morcovul este una dintre legumele care are capacitati anti-inflamatoare si tine departe durerile de cap sau stomacale, dar si alte asemenea afectiuni. Indiferent de forma sub care ii mananci, acestia isi vor face datoria.

Fotolia_21155419_Subscription_LCeaiul
Daca vrei ca organismul tau sa absoarba toti nutrientii din ceai, evita metoda britanica de a bea ceaiul. Adica nu-l combina cu lapte. Studiile au aratat ca laptele adaugat in ceai anuleaza unele dintre beneficiile sale din lupta cu bolile cardiovasculare.

Oamenii de stiinta au descoperit ca daca bei intre una si trei cesti pe zi, iti miscorezi considerabil riscul de a face dementa la batranete. Compusul numit teanina protejeaza impotriva aparitiei Alzheimerului si ajuta creierul sa-si pastreze functionalitatea chiar si la varste inaintate. In plus, te ajuta sa-ti mentii memoria la cote cat mai ridicate.

Efectul este mai intens la femei, se pare, care sunt si cele mai afectate de aceasta boala.

Sursa: www.foodstory.ro

Adauga un comentariu

*