Tratamente naturiste împotriva sforăitului

favorittv_remedii-19Sforăitul, o problemă din ce în ce mai des întalnită, având numeroase cauze, cum sunt kilogramelor în plus, a alimentațiea nesănătoasă și  lipsea de mișcare.

Aproximativ 60% din bărbaţii trecuţi de 50 de ani si 40% din femeile trecute de 60 sforăie. Iată câteva soluţii pentru a scăpa de acest nejuns, periculos, dar si deranjant pentru cei din jur.

Schimbă poziția de somn
Încearcă să nu mai dormi pe spate, să schimbi fețele de pernă mai des. Pe acestea se află foarte multe bacterii, la care este posibil să fii alergic, și de aceea să sforăi. Când te pui în pat seara, pune-te pe o parte sau pe burtă, și pune mai multe perne pe lângă tine sau îmbrățișează o pernă, ar trebui să te ajute să nu mai sforăi.

Bea ceaiuri înainte de culcare
Pentru desfundarea nasului, optează pentru un ceai de mentă. O altă alternativă este infuzia cu busuioc, coji de portocală și fructe de măceșe lăsată pentru 10 minute și sorbită înainte de culcare poate fi un remediu foarte bun, dar trebuie urmat cel puțin o lună.

Ceaiul de salvie la temperatura camerei băut înainte de a te pune în pat poate ajuta la încetarea sforăitului, dar trebuie consumat pe termen lung.

Congestiile nazale 
Pot fi cauzate de răceli sau de rinite alergice. Foloseste picături pentru desfundarea nasului pentru a permite aerului să treacă. În plus, pentru a impiedica uscarea mucoasei nazale foloseste un umidificator de aer sau, pur si simplu, un vas cu apă plasat pe calorifer iarna sau in orcare alt loc al casei vara. De asemenea, poţi face inhalaţii cu decoturi de plante sau, in cazul rinitei, un tratament cu antihistaminice.

Exerciții de respirație
Încearcă să faci exerciții de respirație câteva seri la rând. Pune-te înainte să adormi pe spate cu genunchii ridicați, tălpile pe pat, mâinile ușor depărtate. Poți face asta pe o saltea pe jos ca să stai mai drept. Acum, inspiră aer în abdomen pe nări cât numeri până la 5 și expiră cât mai mult aer pe gură. Trebuie să faci în jur de 10 astfel de exerciții. Somnul tău ar trebui să fie mult mai liniștit, fără sforăit după primele 2-3 zile.

 

Prin urmare, e important să descoperi cauza sforăitului, fiindcă tratamentul diferă, în funcţie de ceea ce-l provoacă.

Adauga un comentariu

*