Remedii homemade pentru ten

ffb1703c66d8dd94cea2e8dd7dd73dc6Tratamentele facute acasa reprezinta poate cea mai eficienta metoda de a-ti curata tenul in profunzime. Economisesti timp, bani si poti conta pe utilizarea unor ingrediente naturale, mult mai sanatoase pentru pielea sensibila a fetei. Uita de pielea uscata si lipsita de vitalitate si incearca urmatoarele remedii naturiste de exfoliere si tonifiere a tenului.

Masca cu argila
Argila hidrateaza si absoarbe excesul de sebum, fiind cunoscuta drept ingredientul perfect pentru tenul cu tendinte de ingrasare. Va propun o masca pentru fata cu argila, galbenus de ou si piure de avocado, care va tine sub control excesul de sebum.

Hidratare naturala
In comert avem multe cosmetice hidratante pentru fata despre care se sustine ca reduc ridurile, insa acestea pot inflama si irita pielea. De aceea e indicat sa alegi o masca hidratanta preparata din ingrediente naturale, care vor fi blande cu pielea, cum ar fi uleiul de jojoba, uleiul de cocos si ceara de albine. Aplica putin ulei pe fata si maseaza delicat pana cand se absoarbe in piele.

Masca cu albus de ou
Albusul oualor lupta impotriva ridurilor si este eficient in curatarea porilor de impuritati. Pentru efect hidratant, amesteca albusul unui ou cu o lingurita de ulei de masline si una de miere. Aşteapta 15 minute si clateste cu apa calduta.

Buze cu un aspect sanatos
Mierea si balsamul din ulei de masline reprezinta principalele ingrediente pentru buze cu aspect sanatos. Ori de cate ori avem ocazia sa le masam cu miere sau ulei de masline pentru a obtine un aspect cat mai frumos si sanatos.

Ingrijirea ochilor
Zona din jurul ochilor merita o atentie deosebita, deoarece reflecta cel mai bine starea de sanatate a tenului si totodata, este cea mai expusa factorilor externi.
Pungile de sub ochi se pot reduce cu ajutorul unor rondele de castravete rece aplicate pe pleoape. O alta metoda ar fi aplicarea pe pleoape a doua discuri demachiante imbibate in ceai negru si tinute in prealabil la frigider. De asemenea, compresele cu apar rece si vitamina E mentinute cel putin 10 minute pe ochi pot avea efecte deosebite asupra ochilor umflati.
Cearcanele se pot estompa cu ajutorul unor comprese cu cei de albastrele sau musetel. Un alt remediu ar fi cartoful crud, un ingredient cu multiple beneficii asupra organismului. Rade un cartof tinut la frigider, pune amestecul in tifon si aplica-l 15 minute pe pleoape. Sucul de cartof contine agenti care au proprietatea de a lumina pielea din jurul ochilor.

Nu in ultimul rand, consuma foarte multe alimente bogate in fier si nu uita ca minim 2l de apa pe zi iti vor mentine pielea hidratata.

Adauga un comentariu

*