Curele de detoxifiere: reguli ce trebuie respectate si la ce riscuri ne supunem

WholeLiving_2012_Detox_11Nu mai este nici un secret că primăvara este anotimpul perfect pentru detoxificare. După iarnă, în care alimentaţia cuprinde multe grăsimi animale, verdeţurile care apar în pieţe ajută la eliminarea toxinelor acumulate, însă problema majoră este că puţine persoane ştiu cum se face o detoxificare sănătoasă.

Atunci când începem detoxifierea si dăm o căutare pe internet, descoperim ca avem la îndemână diverse modalități pentru a face acest lucru, însă tocmai aici trebuie să fim cât mai precauți, pentru că nu tot cea ce rezultă altor persoane, este indicat și pentru noi.

collage_detox_large_lightboxBea în fiecare dimineață lichide

Cele mai eficiente sucuri pentru detoxifiere sunt cele în care combini fructe cu legume și verdețuri. Ingredientele ideale sunt: merele, bananele, kiwi, portocalele, lămâile, țelina, spanacul, morcovii, menta, ghimbirul, castraveții, salata verde și sfecla roșie. Combină ingredientele până găsești rețeta care îți place cel mai mult.

Consumă verdețuri de primăvară

Pătrunjel, leurda, stevie, salata verde, ceapa verde, loboda, urzici, fasole verde, broccoli sau usturoi verde sunt verdețuri care îți remineralizează organismul, îți subțiază sângele, îți mențin inima sănătoasă, combat constipația, favorizează regenerarea celulară, te țin departe de astenie, încetinesc procesul de îmbătranire, îți fac pielea frumoasă și te ajută să îți recapeți silueta.

dieta de detoxifiere salateIntroducem salata la toate mesele

O salată de leurda la prânz, una cu spanac seara și una verde dimineața vor asigura organismului tau o adevarată curațenie generală. Dacă renunți la alimentele procesate și încerci să mănânci cât mai natural, nu trebuie să îți mai faci griji pentru toxinele din organism.

Renunță la dulciuri și produse de patiserie

E greu să treci pe lângă o patiserie și să nu îți iei o merdenea sau un covrig, însă dacă tot te-ai înhămat la o cură de detoxifiere, ar fi bine să te ții departe de asemenea alimente. Ele conțin grăsimi nesănătoase care vor face inutil efortul depus în cură. De asemenea, este musai să renunți la dulciuri și să le înlocuiești cu fructele. Zahărul nu numai că îmbatranește pielea, însă favorizează apariția unor boli destul de grave.

Consumă o singură porție de carne pe zi

Daca tot încerci să faci curățenie generală, ar fi recomandat să consumi o singură porție de carne pe zi, eventual de pui sau pește, friptă sau fiartă. Încearcă să eviți carnea de porc, grăsimile, carnea tocată, mezelurile, carnații și alte asemenea alimente care nu fac decât să-ți îngreuneze digestia. Pentru că e primavară, încearcă să profiți de legumele și fructele din piață și să îți cumperi carne mai rar.

Aşadar, dacă doriţi să faceţi o detoxificare, feriţi-vă de curele bazate pe un singur aliment, dar şi de cele care promit să detoxifice doar un organ al corpului. Detoxificarea are loc la nivelul întregului organism.

 

Adauga un comentariu

*