INSCOP: 76,9% dintre români resping publicarea de caricaturi, dacă acest lucru ar jigni persoanele credincioase

76,9% dintre români ar respinge publicarea de caricaturi cu Iisus sau personaje biblice, dacă acest lucru ar jigni persoanele credincioase, relevă un sondaj INSCOP realizat la comanda „Adevărul”, transmis marți AGERPRES.
În același timp, 6% susțin necondiționat publicarea de caricaturi, în virtutea dreptului la liberă exprimare, iar 17,1% nu știu sau nu răspund, susțin autorii cercetării.Potrivit documentului, 45,8% dintre români se tem de posibilitatea unui atac terorist în țara noastră după atacurile de la „Charlie Hebdo”.Marea majoritate a populației nu susține ideea publicării de caricaturi cu profetul Mahomed sau cu Iisus și personaje biblice, dacă astfel sunt lezate respectivele comunități religioase.Totodată, 40,4% dintre respondenți au spus că nu le este teamă de un eventual atentat terorist după episodul de la Paris. 13,8% nu știu sau nu răspund la întrebare.

71,9% dintre români afirmă că nu susțin publicarea în presă de caricaturi cu profetul Mahomed, în măsura în care acest demers ar jigni comunitatea musulmană.

9,1% susțin necondiționat publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, în virtutea dreptului la liberă exprimare. 19% nu știu sau nu răspund.

”Barometrul INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul” în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.065 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Adauga un comentariu

*