Ce pot face pompierii bacauani intr-o zi

Joi, 12 februarie, a fost o zi plina pentru pompierii bacauani.  La ora 07.49, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Vasile Alecsandri, pentru a transporta o persoană supraponderală, în vârstă de 76 ani. , Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din locuința acestuia până la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Județean Bacău, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la spital. Misiunea a fost finalizată, la ora 08.00.

La ora 08:48, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Aprodu Purice, pentru deblocarea unei uşi de acces în apartamentul unei femei, în vârstă de 35 ani, care rămăsese blocată în balconul locuinţei. La sosirea echipajului de intervenţie, proprietara a fost scoasă din balcon de către soţul acesteia, deplasarea fiind fără intervenţie. Misiunea a fost finalizată, la ora 09.10.

La ora 13.23, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, Calea Republicii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuinţe, tip P+4, aparţinând Asociaţiei de Proprietari nr. 4G. La sosirea pompierilor militari s-a constatat că incendiul din subsolul imobilului a fost produs de o persoană fără adăpost.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă fumatul în locuri nepermise, au ars textile depozitate la subsolul blocului. Incendiul a fost lichidat, la ora 13.51.

La ora 17.25, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în localitatea Filipeni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit casa de locuit a unui bărbat, în vârstă de 90 de ani. Construcţia avea pereţi din paiantă, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă o soba fără acumulare de căldură nesupravegheată, au ars aproximativ 80 mp din casa de locuit, acoperişul şi bunuri din 2 camere. Incendiul a fost lichidat, la ora 19.40.

La ora 19.34, Garda de Intervenţie Podu Turcului s-a deplasat în comuna Podu Turcului, strada Tudor Vladimirescu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui bărbat, în vârstă de 57 de ani. La sosirea pompierilor militari s-a constatat că incendiul se manifesta la bucătăria de vară, o construcţie cu pereţi din paiantă, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars aproximativ 15 mp din suprafaţa acoperişului. Incendiul a fost lichidat, la ora 20.25.

La ora 20.19, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Nicu Enea, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la autoturismul, înmatriculat în judeţul Bacău, aflat în proprietatea unui bărbat, în vârstă de 30 ani. În momentul izbucnirii incendiului autoturismul se afla în parcarea unei societăţi comerciale. La sosirea pompierilor militari incendiul a fost găsit lichidat de angajaţii societăţii şi populaţie, cu ajutorul stingătoarelor.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă cablu electric defect sau neizolat corespunzător, au ars un proiector lumini şi cablu de alimentare al instalaţiei electrice.

La ora 23.16, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti s-a deplasat în oraşul Târgu Ocna, strada Primăverii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a unei femei, în vârstă de 66 de ani. Construcţia avea pereţi din paiantă, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din carton asfaltat. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă amplasarea necorespunzătoare a unui coş de fum faţă de materiale combustibile, au ars acoperişul casei şi bunuri din 2 camere. Incendiul a fost lichidat, la ora 01.14.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 11.02.2015, ora 07.00 – 12.02.2015, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 15 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 9 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Cleja și Filipeni; SMURD Onești – o intervenţie în municipiul Oneşti, o intervenţie în oraşul Târgu Ocna şi o intervenție în comuna Gura Văii; SMURD Comănești – o intervenție în comuna Bereşti Tazlău.

Adauga un comentariu

*