Mediul în care lucrezi îţi spun la ce boli eşti expus

job_de_birouMediul în care lucrezi îți influiențează sănătatea și acest lucru ne arata si bolile  la care suntem expuși, astfel ca vă spunem care sunt cele mai frecvente afecţiuni provocate de anumite profesii! Varicele, durerile de spate, vederea slăbită, pierderea auzului sunt numai câteva dintre problemele de sănătate care apar din cauza mediului de lucru.

Munca de birou dă dureri de spate

Angajaţii care lucrează mult în faţa calculatorului sunt adesea invidiaţi pentru că stau cât e ziua de lungă pe scaun şi nu trebuie să depună mult efort fizic.

Tocmai pentru că nu fac mişcare, persoanele care lucrează în echipă cu calculatorul sunt mai predispuse să sufere de dureri de spate insuportabile.

Poziţia în care stau în timpul programului şi lipsa pauzelor scurte şi dese dăunează coloanei vertebrale. Poţi preveni aceste probleme, dacă ai grijă ca biroul tău să aibă o înălţime potrivită pentru statura ta.

Ştii acest lucru, când nu stai aplecat peste birou şi nici nu faci eforturi să vezi ecranul monitorului.

Este indicat să fie respectate pauzele de 5 – 10 minute la fiecare 50 de minute lucrate.

Fabricile şi terenurile agricole te pot lăsa fără auz

Muncitorii din fabrici sunt nevoiţi să suporte zgomotul puternic pe care-l fac aparatele industriale. Acelaşi lucru şi pentru cei care lucrează cu maşini agricole.

Dacă în timp oamenii ajung să capete „imunitate“ la zgomote agresive, iată că decibelii peste limita normală îi pot lăsa fără auz.

Constructorii sunt şi ei ameninţaţi să rămână fără auz, din cauza nivelului ridicat de zgomot la care sunt expuşi zilnic.

În plus, se estimează că persoanele care lucrează în aceste condiţii riscă să facă atac de cord. Iar riscurile cresc uşor după depăşirea pragului de 60 de decibeli.

Gradul de suportabilitate şi care nu creează probleme organismului uman este de 20 – 30 de decibeli.

Ştii că la decolarea unui avion zgomotul se situează undeva la 130 de decibeli? Şi că atunci se declanşează senzaţia de surere?

Imaginează-ţi ce mediu de lucru au echipajele de la bordurile avioanelor!

Doctorii şi ospătarii pot face varice

Pentru că stau mult timp în picioare. Şi nu sunt singurii care pot fi afectaţi de varice.

Toţi cei care au profesii unde se impune statul prelungit în picioare pot contracta varice (profesori, vânzători, frizeri).

Din nefericire, femeile sunt mai vulnerabile în faţa varicelor decât bărbaţii.

O altă categorie de oameni care poate să sufere din pricina venelor varicoase sunt cei care trebuie să ridice greutăţi la locul de muncă.

Coafezele, atacate de chimicale

Personalul din saloanele de frumuseţe şi frizerie este expus riscului de a suferi de eczeme şi dermatite de contact.

Acestea sunt afecţiunile întâlnite frecvent în industria chimică.

Din cauza substanţelor folosite la vopsit sau la coafat, persoanele care sunt expuse chimicalelor se pot confrunta şi cu alergii, astm şi chiar cancer.

Este imperios necesar să se folosească echipamentul de protecţie.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*