Intarirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este format din mai multe organe limfoide ca ganglionii limfatici, splina, maduva osoasa, functia sa fiind sustinuta de o serie de celule specializate care detecteaza orice este strain corpului, de la antigene la microorganisme sau paraziti.
Apoi unele celule “fabrica anticorpi”, mai intai nespecifici, de faza acuta, apoi dupa 2-3 saptamani de la contactul cu corpul strain elaboreaza anticorpi specifici. In felul acesta organismul se apara de infectii sau chiar de propriile celule modificate
A vorbi despre creterea imunitatii este acum o adevarata moda, tot mai multe suplimente alimentare si tratamente sunt utilizate pentru acest scop. Trebuie sa stiti insa ca imunitatea trebuie mentinuta la un echilibru.

39k_322903Sportul regulat -Exercitiile fizice si miscarea in general contribuie la o buna vascularizare a tesuturilor din organism. Studiile de specialitate au dmonstrat ca sportul reduce riscul bolilor cardiovasculare, al diabetului, crescand imunitatea si rezistenta organismului la boala si la stres. De cativa ani studiile medicale au demonstrat si efectele pozitive asupra creierului pe care sportul le aduce celor care fac loc miscarii in viata lor. 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc imunitatea.

Vitamina C– cat mai multe citrice Dieta_cu_citrice1

Sucuri naturale:

suc-de-sfecla-rosie

– suc de sfeclă rosie – bei câte o jumătate de pahar după micul dejun şi încă o jumătate după cină;
– suc de varză proaspătă, de spanac, de mere sau de pere – câte o jumătate de pahar pe zi;
– suc de pătrunjel – câte 200 ml pe zi;
– sucul obţinut din 300 g de morcov, 100 g de spanac, 90 g de sfeclă roşie, 80 g de gulii şi 120 g de sparanghel – pe tot parcursul zilei;
– bei câte o jumătate de pahar de lapte în care adaugi seminţe de ovăz sau de secară.

Cura de echinaceea4da81e1983657

Folosita inca din vremuri indepartate pentru tratarea diverselor infectii si pentru intarirea sistemului imunitar, in zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut si pentru efectele benefice pe care le aduce in caz de gripa, raceala si sindromul oboselii cronice.
Cercetarile au aratat ca echinaceea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale). De asemenea, incurajeaza productia substantelor naturale care ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului si a altor afectiuni.

Mergi la sauna  sauna-3
Printre avantajele mersului la saună se numără detoxifierea corpului, hidratarea tenului, relaxarea muşchilor şi eliberarea stresului. Mersul la saună este recomandat tuturor vârstelor deoarece întăreşte sistemul imunitar şi reglează o serie de funcţii ale organismului.

Adauga un comentariu

*