Tratamente cosmetice recomandate pe timp de iarnă

sanatate-pieleTemperaturile scazute influenteaza negativ pielea nostra, astfel ca aceasta devine ridata, lipsita de fermitate si isi pierde moliciunea. Pentru a preveni  si a combate acest lucru, se poate apela la ajutorul tratamentelor naturiste.

Atunci cand vine iarna, corpul nostru are nevoie de o ingrijire speciala – frigul, vantul, zapada afectand circulatia periferica, unghiile, pielea si parul.

Cel mai afectat este tenul, care este si cel mai expus intemperiilor. Astfel ca, nu trebuie sa fii uimita daca vei observa ca pielea ta devine din ce in ce mai uscata.Nu doar diferenta de temperatura are efecte negative, ci mai sunt si alte diverse cauze care influenteaza aspectul pielii noastre in timpul iernii:
– umiditatea scazuta din casa, cauzata de incalzire – care evapora apa rapid din piele;
– baile lungi si fierbinti, care par utile in timpul iernii, dar nu fac altceva decat sa expuna pielea si mai mult frigului, inlaturand stratul de protectie natural al acesteia;
– fulare din lana sau alte materiale care zgarie pielea.

Exfoliere pentru indepartarea celulelor moarte

Elimina celulele moarte prin exfoliere si pregateste-ti pielea sa faca fata cu brio gerului de peste iarna. Pentru ca pielea sa fie perfect ingrijita, pune in aplicare mai multe tipuri de exfoliere: una blanda, cu produse pe baza de enzime, si una dura, care sa implice utilizarea de produse granulate.

Retine, insa: exfolierea pielii nu trebuie realizata de mai mult de 2 ori pe saptamana.

Hidratarea intens pielea

Urmatorul pas, dupa exfolierea pielii, il reprezinta hidratarea temeinica. In vederea pregatirii pentru sezonul rece, aplica creme puternic hidratante – daca ai pielea uscata – sau geluri cu proprietati similare – pentru tenul mixt/gras – si nu uita sa iti pregatesti masti hranitoare pe baza de uleiuri naturale (masline, argan, cocos).

Pentru o hidratare intensa si naturala te poti folosi de fructe si legume ticsite cu nutrienti excelenti pentru sanatatea pielii tale,  astfel ca nu ezita sa profiti de abundenta lor pentru a-ti pregati masti de fata cu struguri, dovleac, pere, mere, telina, morcov, ceapa. Iata cum iti poti pregati o masca de fata cu dovleac, un fruct bogat in vitaminele A si C, cat si zinc, care contribuie la regenerarea celulara si combat efectele nocive ale radicalilor liberi.

Ai nevoie de 1 lingura de pulpa de dovleac, 1 lingurita de miere si 1/2 lingurita de lapte, pe care le amesteci intr-un bol, aplicand masca pe tenul perfect curat. Lasa masca sa actioneze timp de 15-20 de minute, dupa care clateste cu apa calduta.

Ingrijirea parului cu uleiuri esentiale

Podoaba ta capilara a fost agresata de arsita verii si, dupa o perioada de acalmie, va fi din nou supusa agresiunilor – aerul uscat din casa, gerul si umezeala exterioara – in perioada iernii. Ajuta-l sa se refaca si sa infrunte sezonul rece aplicand uleiuri esentiale cu proprietati reparatorii.

Cele mai indicate sunt uleiurile de masline, migdale si jogoba care trebuie aplicate o data pe saptamana pentru rezultate optime.

Tratamente cu acid hialuronic

Toamna este cea mai buna perioada a anului pentru a incerca un tratament cu acid hialuronic. Poti apela la serviciile unui salon de cosmetica, dar, la fel de bine, iti poti hidrata tenul in profunzime folosind fiole cu acid hialuronic disponibil in comert. Gratie acestui tratament, vei intari bariera naturala de protectie a pielii pe timp de iarna, mentinandu-ti tenul suplu si sanatos.

 

Adauga un comentariu

*