Elimina toxinele din organism cu ridiche negră

Ridichea-neagra-Raphanus-sativus-var.-nigra Detoxifierea se poate face incluzând în dieta zilnică produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Din cele mai vechi timpuri, în Asia, ridichea neagră a fost folosită ca remediu în multe boli. În Europa, a devenit populară abia în ultima parte a secolului XX. Denumită și „magia neagră”, această rădăcinoasă are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene și abundă în substanțe nutritive și antioxidanți (vitaminele B și C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc și mangan).

Ridichea neagra este o legumă excelentă pentru sănătate, nu are grăsimi, ingredientele ei sunt foarte valoroase pentru că vindecă multe afecțiuni și boli, iar gustul este minunat. Mai mult decât atât, ridichea neagra este sățioasă pentru ca are fibre, conține doar 24 kcal la 100 g și deci ajută la scăderea în greutate, poate fi introdusă în dietele pentru slăbit.

Depurativă și energizantă, ridichea neagră, mai ales sub forma de suc, are darul de a curața ficatul și rinichii de toxinele care le inundă, ajută intestinele, stomacul și vezica biliară.

Prin eliminarea toxinelor, ridichea ajută la menținerea unui ficat sănătos, contribuind și la refacerea celulelor hepatice.
Efectul detoxifiant al ridichei negre aduce beneficii și rinichilor, prevenind formarea calculilor și a infecțiilor renale.

ridichieSuc de ridiche și miere, util în tuse

Iți trebuie:
1 ridiche neagră
2-4 linguri de miere

Nu curăța ridichea de coajă, doar spal-o bine, taie-o în două și scobește ambele jumătăți. Dacă preferi, poți face un capac în ridiche, pe sus, îi scoți miezul și apoi adaugi mierea. Pui la loc capacul și lași la macerat peste noapte, pentru a forma sucul.

Pentru efecte mai puternice, folosește miere de tei. Este bună atât pentru tusea convulsivă, cât și atunci când ești răgușit. În cazul adulţilor şi copiilor peste 7 ani, se administrează o lingură diluată în puţină apă, de 3-5 ori pe zi. La copiii între 2 şi 7 ani, se va administra o linguriţă de 3-5 ori pe zi. Remediul este contraindicat persoanelor cu litiază biliară.

Adauga un comentariu

*