Alimentele care ne pot proteja de frig

cum_scadem_costurile_le_caldura_24928100Atat hainele, cat si alimentele au un rol important in incalzire, atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. Astfel ca va prezentam cateva alimente ce ne ajuta in timpul iernii.

Proteinele ne incalzesc

Produsele bogate in proteine ne incalzesc corpul mai bine decat cele bogate in amidon sau grasimi. Asadar, gustoasele tocanite de pui, bogate in proteine ne pot tine de cald. Nici carnea de peste nu trebuie sa lipseasca din meniu, ea fiind la fel de bogata in proteine ca cea de pasare.

Supa de pui desfunda nasul

Este foarte important sa bem lichide in timpul iernii. Din cauza aerului rece si uscat avem nevoie de hidratare, asa ca este indicat sa consumam cat mai multe lichide calde. Supele si ceaiurile ne incalzesc intregul organism. Mai mult, aroma ingredientelor traditionale din supa, precum ceapa si ardeiul, ajunge in vapori si ajuta la defundarea cailor respiratorii.

Condimentele emana caldura in corp

Mancarurile condimentate sunt cele care emana in corp cea mai mare caldura. Ele pun sangele in circulatie si va ajuta sa depasiti uuor zilele cu temperaturi foarte scazute. Nu faceti abuz de ele pentru a nu afecteaza stomacul.

Ceaiurile ajuta gatul iritat

Un ceai cald este remediul universal pentru amigdalele inflamate. Si asta pentru ca incalzeste gatul si grabeste vindecarea. Este indicat sa nu fie fierbinte, ci caldut.

Ceaiul de ghimbir are proprietati termogenice care ajuta corpul sa-si mentină caldura. Mai mult, ghimbirul accelereaza si arderile metabolice, contribuind totodata si la buna circulatie a sangelui, inclusiv la extremitati.

Dulciurile stimulaza circulatia

Gustul dulce este de departe cel preferat de toata lumea. In anotimpul rece avem voie sa abuzam putin de desert. Dulciurile stimuleaza usor circulatia sangelui si ofera si o placere in momentul in care le savuram. Ele sunt indicate persoanelor care practica sporturile de iarna.

Ciocolata calda de calitate – de preferinta neagra, consumata in sezonul rece, contribuie la mentinerea sanatatii inimii, dar si la sanatatea celulara, in general, caci contine flavonoizi, adica antioxidanti puternici care ne apara de radicalii liberi, ce pot dauna sanatatii cardiovasculare. O inima sanatoasa si o circulatie buna a sangelui echivaleaza cu o mai buna mentinere a caldurii corpului pe timp de iarna.

Adauga un comentariu

*