Drepturile proprietatii intelectuale la CCD Bacau

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău  a găzduit miercuri, 17 decembrie, la Centrul „American Corner Bacău”, videoconferinţa intitulată „Drepturile proprietăţii intelectuale”. Aceasta a fost susţinută de Ravi Buck, diplomat al Ambasadei SUA la Bucureşti. Ravi Buck a intrat în corpul diplomatic american în octombrie 2009. Acum, el este la al doilea mandat, ca ofițer economic al Ambasadei SUA la București, fiind licențiat în economie al Universității din Virginia. De asemenea, a studiat chineza mandarină la Universitatea din Shenzhen și la Universitatea Peking (Beijing). În acea perioadă Ravi Buck a lucrat ca profesor de limba engleză în Shenzhen, dar și ca economist, la o bancă de investiții din Beijing. La București portofoliul său include comerțul, legislația muncii, drepturile de proprietate intelectuală (DPI), tehnologia informației (IT) și politicile antreprenoriale.
Înainte de a primi misiunea din România, a fost funcționar la Consulatul SUA din Shanghai, unde se va întoarce, ca ofițer economic al Ambasadei SUA de acolo, dar numai după o pregătire suplimentară.  ”Această manifestare a avut drept scop informarea tinerilor băcăuani despre delicata problematică a proprietății intelectuale”, ne-a informat Oana – Liliana Jianu, coordonator al Centrului ”American Corner Bacău”. La activitate au participat elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, îndrumaţi de prof. Ana-Maria Andrioaie. Tinerii au manifestat interes asupra tematicii videoconferinței, exprimând totodată diverse opinii, referitoare la tematica pusă în discuţie.
La final ei au primit materiale informative, referitoare la subiectul abordat. „În virtutea parteneriatului dintre CCD Bacău şi Ambasada SUA vom promova noi proiecte care presupun, desfăşurarea și în anul următor a unei serii de videoconferinţe. Acestea vor avea o cadență săptămânală și vor aborda tematici diferite, de maximă actualitate.
Cu această ocazie, vom revalorifica dotarea Centrului, cu un performant sistem digital pentru videoconferinţe (DVC), care, iată, ne oferă posibilitatea să organizăm schimburi de experienţă şi idei, în mod direct şi în timp real. Opinăm că participarea publicului băcăuan, a tinerilor elevi şi studenţi, dar şi a profesorilor, la aceste videoconferinţe, poate contribui, chiar dacă într-o măsură mai mică, la dezvoltarea contactelor culturale şi educaţionale, dintre România şi SUA”, a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Bibl. Oana – Liliana JIANU, coordonator al Centrului ”American Corner Bacău”

Adauga un comentariu

*