Cum sa folosesti uleiul esential pentru a profita de toate beneficiile sale

uleiuri-esentiale-masaj-aromaterapieUleiurile esentiale pot fi folosite in foarte multe moduri – poti pune cateva picaturi intr-o crema fara miros sau iti poti pune o picatura la incheietura mainii in loc de parfum. Partea cea mai frumoasa este ca iti pot alege una sau mai multe arome, le poti combina sau folosi singure, in functie de starea ta. Iata un mod practic de utilizare a uleiurile esentiale.

Adauga uleiurile esentiale in apa cand faci baie
Pentru un efect terapeutic, este recomandat sa le adaugi in apa. Dar nu poti turna picaturile pur si simplu in cada, ai nevoie de ceva care sa poarte aroma prin apa si sa se amestece. Amesteca cateva picaturi intr-o lingura cu putina frisca, si apoi pune amestecul in apa din cada. In acest fel, uleiurile esentiale sunt distribuite in mod egal in apa.

Adauga uleiuri esentiale unei creme fara miros
Cel mai bun in cazul acesta este uleiul de corp fara miros, dar pana la urma si o lotiune de corp fara miros va face ca pielea ta sa absoarba uleiurile esentiale cu care a fost amestecata.

Cauta o firma producatoare de incredere
Fa-ti temele inainte de a merge la cumparaturi. Citeste etichete, cauta plantele din care sunt fabricate si asculta sfaturile prietenelor. Cand mergi la cumparaturi, asigura-te ca vei cumpara uleiurile esentiale cele mai bune.

Ai incredere in simturile tale
Uleiurile esentiale de calitate se simt imediat ce le mirosi. Simti de la primul mirosit esentele aromatice puternice. De exemplu, la lavanda, vei vrea sa miroasa moale si dulce. Evita mirosurile sintetice.

Atunci cand te hotarasti sa afli care sunt beneficiile acestor uleiurii, ar fi bine sa stapanesti cat mai bine aceste informatii. Iata ce arome de uleiuri esentiale sa cauti cand:

  • esti nervoas sau deprimat – iasomie, lamiae, roze, ylang-ylang, bergamot, musetel, mandarine
  • esti obosit – cardamom, scortisoara, eucalypt, menta sau salvie
  • esti stresat – lavanda, bergamot, lemn de cedru, tamaie, smirna, portocala sau piersica

Uleiurile esentiale pot fi amestecate, si atunci au o putere mai mare decat atunci cand le folosesti individual. Prin amestecarea lor poti descoperi arome deosebite si chiar unicat.

Adauga un comentariu

*