Produsele din soia – ideale atunci cand tii post

produse-soiaProdusele din soia sunt ideale si sanatoase pentru a inlocui carnea si nu numai pentru vegetarieni, dar si pentru persoanele care tin post. Si asta pentru ca  proteinele din soia contin toti aminoacizii esentiali organismului, la fel ca produsele de origine animala, fiind astfel singurul produs de origine vegetala care are aceleas proprietati ca cele de origine animala.

Atunci cand tinem post, organismul sufera din cauza alimentatiei dezechilibrate si pentru ca nu primeste toti nutrientii necesari. Incluzand alimentele pe baza de soia avem parte de aceleasi beneficii ca si atunci cand mancam carne.  Insa, un lucru nestiut este acela ca soia are unele beneficii pe care nu le regasim in produsele de origine animala.  Spre deosebire de carne, soia contine lipide (in cea mai mare parte), grasimi nesaturate (benefice organismului) si nu contine colesterol.

Branza poate fi inlocuita de tofu, pe care il putem consuma ca atare, in salate sau ca topping peste diverse mancaruri la cuptor. Tofu este un produs vegetal ce are ca ingredient activ soia si este o alternativa gustoasa pentru produsele proteice, mai ales pentru branzeturi.

Un alt produs la care nu mai suntem nevoiti sa renuntam pentru ca suntem in post este maioneza, care acum o gasim si in forma vegetala, ideala pentru salatele sau preparatele de post.

Produsele vegetale texturate din soia marca Inedit se gasesc in mai multe variante: cuburi, granule, felii si noodles, putand fi utilizate pentru prepararea multor meniuri atat simple, cat si sofisticate, avand ca numitor comun timpul de pregatire si gradul de complexitate redus.9863_2__gama-produse-inedit-jpg

Adauga un comentariu

*