S-a finalizat proiectul „Milcov”

Asociatia Trust Orfelinat Ungureni a derulat in perioada aprilie – noiembrie 2014, proiectul Milcov”,cu sprijin financiar din partea Primariei municipiului Bacau , in temeiul legii 350/2005.

Proiectul s-a adresat unui grup de 12 copii, lipsiţi de ingrijiri parentale cu scopul pregatirii acestora pentru viata pe cont propriu, odata cu implinirea varstei de 18 ani si absolvirea unei forme de invatamant. Activitatile desfasurate pentru toti cei 12 copii au constat inasigurarea gazduirii conform standardelor intr-un spatiu mobilat si dotat adecvat;educarea,incurajarea talentelor si aptitudinilor;socializarea;dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si orientare profesionala;consilierea psihologica;mentinerea starii de sanatate.

Rezultatele proiectului

Depasirea situatiei de vulnerabilitate sociala, psihoeducationala si medicala cu care se confrunta acest grup de copii;  integrarea lor sociala, scolara si profesionala;  mentinerea standardelor minime obligatorii pentru serviciile oferite celor 12 beneficiari in centrul Rezidential – Retea de Apartamente „ Milcov”. Asociatia cauta permanent solutii pentru asigurarea continuitatii serviciilor oferite acestor copii, pentru a mentine securitatea lor emotionala si materiala. Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi non-profit, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor în iunie 1991 şi activă în domeniul social din octombrie 1990. Scopul de natură umanitară constă în sprijinirea , îngrijirea şi educarea copiilor şi adultilor aflaţi în dificultate.

DANA  CONDREA, vicepresedinte

Adauga un comentariu

*