Pompierii bacauani la datorie

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti s-a deplasat în localitatea Solonţ pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 82 de ani. Construcţia are pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din şindrilă şi tablă.  Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Solonţ. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un coş de fum deteriorat, au ars aproximativ 50 mp din suprafața acoperişului şi s-a degradat tavanul locuinţei. La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, fără a fi necesară intervenţia acestuia.

Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în comuna Mărgineni, sat Podiş, pentru a asigura zona cu măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier. În evenimentul rutier a fost implicat un autotren, înmatriculat în județul Neamț. Autotrenul era încărcat cu textile şi alimente. Acesta a fost repus pe carosabil cu ajutorul a două utilaje aparținând unei societăți comerciale.

Incendiu în comuna Pârjol

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti s-a deplasat în comuna Pârjol, sat Băseşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unei femei, în vârstă de 37 de ani. Construcţia are pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din ţiglă. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pârjol. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un coş de fum deteriorat, au ars aproximativ 60 mp din suprafața acoperişului şi s-a degradat tavanul locuinţei. La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, care a acordat măsuri de prim ajutor proprietarei, însă aceasta a refuzat transportul la spital.

Incendiu în comuna Gioseni

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în localitatea Gioseni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 70 de ani. Construcţia are pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Gioseni. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu, au ars aproximativ 20 mp din suprafața acoperişului şi bunuri din două camere.

Garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină tot în localitatea Gioseni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei femei, în vârstă de 56 de ani. La sosirea pompierilor militari băcăuani s-a constatat că incendiul se manifesta la un depozit de furaje amplasat în aer liber. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu, au ars circa 100kg furaje.La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, fără a fi necesară intervenţia acestuia.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 02.12.2014, ora 07.00 – 03.12.2014, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 22 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 8 intervenții în municipiul Bacău, 2 intervenții în comuna Mărgineni și câte o intervenție în comunele Nicolae Bălcescu, Traian, Letea Veche și Gioseni; S.M.U.R.D. Onești – câte o intervenție în comunele Caşin, Helegiu și Căiuţi; S.M.U.R.D. Moinești – câte o intervenție în comunele Solonţ, Bereşti Tazlău și Pârjol; S.M.U.R.D. Comănești – câte o intervenție în orașele Comănești și Dărmănești.

Adauga un comentariu

*