Activități organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului

Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personal (APDP) Bacău marchează Ziua Internațională a Voluntariatului (sărbătorită în fiecare an pe data de 5 decembrie), prin activitatea ”Voluntariatul, o oportunitate de dezvoltare personală” susținută, astăzi 4 decembrie 2014, în trei unități de învățământ din municipiul Bacău, respectiv C.N. de Artă ”G.Apostu”, C.N. ”Stefan cel Mare” și C.Economic ”I. Ghica”.

An de an acordăm o atenție deosebită acestui eveniment, promovând implicarea copiilor, tinerilor în activități de voluntariat, promovând cetățenia activă și pozitivă, încurajându-i să fie mai atenți și conectați la problemele propriei lor comunități. În același timp, deși voluntariatul este axat pe ideea de a ajuta pe alții, probabil, cele mai mari beneficii din activitatea de voluntariat sunt culese de către voluntarii înșiși. Voluntariatul tinerilor contribuie la dezvoltarea identității, perfecționare, creșterea stimei de sine, dezvoltarea de empatie pentru alții și alte îmbunătățiri legate de dezvoltarea personală a acestora.Desigur, cel mai bun beneficiu al voluntariatului este acela că munca pe care ai făcut-o în comunitatea ta face diferența. 

Nu există un sentiment mai bun decât acela să știi că ai schimbat lumea în bine!

Echipa APDP, din care un loc important îl ocupă voluntarii, transmite astăzi acest mesaj pentru că iubim oamenii și ne pasă, pentru că suntem dispuși să împărtățim din experiența noastră și să investim în viitor.Suntem astăzi în mijlocul tinerilor  prezentând activitatea APDP, proiectele și activitățile derulate, oportunitățile ce pot fi accesate prin implicarea în activitățile de voluntariat, dar și aștepările noastre legate de seriozitate, motivare, implicare și dăruire, care nu trebuie să lipsească niciunui voluntar.

Carla Popa, Președinte APDP

Adauga un comentariu

*