Parada militara de 1 Decembrie

La sfarsitul Primului Razboi Mondial, in 1918, Transilvania, Basarabia si Bucovina s-au unit cu Regatul Romaniei. Aceasta unire a fost ratificata in 1920 prin Tratatul de la Trianon in cazul Transilvaniei, Crisanei, Banatului si Maramuresului si prin Tratatul de la Versailles in cazul Bucovinei si Basarabiei.

In Bacau, manifestarea dedicata zilei Nationale a Romaniei a inceput la ora 12.00 si s-a incheiat dupa aproximativ o ora. Peste 11.000 de bacauani au participat la eveniment, insotindu-i pe militari de la Policlinica veche pana la statuia lui Stefan cel Mare. Autoritatile locale spun ca la manifestarea dedicata Zilei Nationale a Romaniei au participat aproximativ 11.000 de bacauani. Cimitirul Eroilor situat pe strada Constantei din municipiul Bacau a fost animat de oameni de la primele ore ale diminetii de 1 Decembrie. La ora 10.00 toata lumea se afla in dispozitiv. Militari, reprezentanti ai partidelor politice, veterani, reprezentanti ai institutiilor publice, revolutionari si reprezentantii mass media. Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau si cdor. Valerica Vrajescu, comandantul Garnizoanei Bacau au deschis momentul solemn odata cu salutul garzii de onoare. A urmat apoi o scurta ceremonie religioasa, dupa care, participantii au depus jerbe si coroane de flori la monumentul din Cimitirul Eroilor. Evenimentul s-a desfasurat dupa tiparul specific al acestor manifestari.

Parada militara

Dupa luarile de cuvant ale autoritatilor locale si a comandantului Garnizoanei Bacau, Ansamblul “Plaiuri bacauane” si Muzica Militara au incantat audienta cu melodii si dansuri populare romanesti. Reprezentatia a fost urmata de parada militara, care, in acest an a cuprins si tehnica militara. Dispozitivul de defilare a fost format din grupuri de parada organizate in detasamente, cu trupe si tehnica, iar spectacolul a fost realizat cu sprijinul a peste 350 de militari si 50 de mijloace auto apartinand Bazei 95 Aeriana, unitatilor militare din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Protectie si Paza, precum si ai societatii Crucea Rosie din Bacau.

 

 

 

Adauga un comentariu

*