Accident rutier în comuna Izvorul Berheciului

focueditedInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier soldat cu mai multe victime, în comuna Izvorul Berheciului, sat Obîrşia, pe drumul judeţean DJ 241 A.

La locul producerii accidentului s-au deplasat, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de intervenţie, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă TIM, încadrate cu 13 subofiţeri.

De asemenea, pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, constituită din trei ofiţeri şi doi subofiţeri, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Totodată, pentru acordarea îngrijirilor medicale şi transportul victimelor la spital, la locul accidentului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bacău.

La sosirea echipajelor de intervenţie la locul producerii accidentului, s-a constatat că în evenimentul rutier a fost implicat un microbuz, înmatriculat în județul Bacău, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În microbuz se aflau 11 persoane, care au suferit diverse traumatisme şi au fost transportate la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Din cele 11 victime, două persoane erau într-o stare mai gravă, una dintre acestea, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, fiind încarcerată. Pompierii militari băcăuani au acționat cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei de descarcerare și au degajat victima pe care au predat-o unui echipaj medical.

De menţionat este că printre pasageri nu se afla niciun minor. Cinci victime au fost transportate la spital de către echipajele SMURD Bacău, iar șase victime de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău.

Adauga un comentariu

*