Studiu: Varsta ideala pentru ati intemeia o familei

bebelus_5aaab08bafCeasul biologic ticaie pentru o multime de femei. Dar dilema cu privire la varsta la care este indicat sa-ti intemeiezi o familie a fost, in cele din urma, rezolvata: femeile ar trebui sa opteze pentru varsta de 34 ani. 

Un studiu realizat cu ajutorul a 3.000 mame tinere a scos la iveala faptul ca varsta de 34 ani este cea ideala pentru a avea primul copil, ceea ce sugereaza ca femeile care isi asigura cariera inainte de a-si intemeia o familie nu risca nimic.

Femeile care nasc in perioada pubertatii dezvolta mai multe probleme de sanatate. Cele care au amanat prima nastere pana la varsta de 34 ani au mai putine probleme de sanatate. Dupa aceasta varsta, problemele apar din nou. Perioada ideala de a da nastere unui copil este, se pare, intre 22 si 34 ani.

Invata-ti copilul sa comunice

Din ce in ce mai multe femei decid sa aiba copii mai tarziu. In timp ce varsta medie pentru prima nastere este de 29 ani, numarul de femei care nasc primul copil intre 30 si 34 ani a crescut in ultimii 10 ani.

Dar nu avem motive sa ne alarmam! Beneficiile sociale si  economice datorate amanarii dorintei de a da nastere unui copil nu fac decat sa ajute sistemul de reproducere.

Sursa: www.feminis.ro

Adauga un comentariu

*